Τηλεδιάσκεψη: Η Μέρκελ ζήτησε από Ερντογάν πρόοδο με διάλογο «στα διαφιλονικούμενα θέματα» (vid)

Τα πρόσφατα «θετικά μηνύματα» και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο χαιρέτισε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας νωρίτερα τη Δευτέρα σε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, η καγκελάριος τόνισε ότι «είναι σημαντικό να επιτευχθεί πρόοδος στα διαφιλονικούμενα θέματα στο πλαίσιο του διαλόγου», ενώ επαναβεβαίωσε «την σημασία σταθερών και εποικοδομητικών σχέσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας».

Όπως επισήμανε ο κ. Ζάιμπερτ, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν διμερή και διεθνή θέματα, αλλά και οι προκλήσεις της πανδημίας.

Από την πλευρά του, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι στόχος της Τουρκίας είναι η θετική ατζέντα σε σχέση με την ΕΕ μέχρι τη Σύνοδο του Μαρτίου.

Επίσης, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλη Κωστίδη, ζήτησε να επικαιροποιηθεί άμεσα η ευρωτουρκική συμφωνία για το μεταναστευτικό και μέχρι τη λήξη της πορτογαλικής προεδρίας να πραγματοποιηθεί και η Σύνοδος Κορυφής Τουρκίας - ΕΕ. 

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ