Θρήνος στην Αϊτή

Σε τουλάχιστον 82 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών μαθητών στην Αϊτή και σε 107 των τραυματιών που καταπλακώθηκαν όταν κατέρρευσε το σχολικό κτίριο ενώ βρίσκονταν μέσα στις τάξεις τους και έκαναν μάθημα χθες το απόγευμα, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό των αρχών.

" Έχουμε καταμετρήσει 82 νεκρούς και 107 τραυματίες. Τα σωστικά συνεργεία εργάζονταν όλη τη νύχτα και ανέσυραν άλλα 8 πτώματα από τα ερείπια" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Νάντια Λοσάρ μια από τις υπευθύνους του γραφείου πολιτικής προστασίας της Αϊτής.

Μέλη των υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών που σταθμεύουν στην Αϊτή και μέλη της αϊτινής αστυνομίας εργάσθηκαν καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας για τον εντοπισμό επιζώντων στα ερείπια του σχολικού συγκροτήματος "Υπόσχεση" που βρίσκεται στην παραγκούπολη του Πέσιονβιλ, στα περίχωρα του Πορτ-Ο Πρινς και στέγαζε 700 μαθητές ηλικίας από 3 έως 20 χρόνων.

" Δύο παιδιά 7 ετών, ένα αγόρι και ένα κορίτσι διασώθηκαν. Το αγόρι ήδη υποβλήθηκε επιτυχώς σε χειρουργική επέμβαση" δήλωσε η Νάντια Λοσάρ και πρόσθεσε "Φοβόμαστε ότι υπάρχουν πολλά παιδιά καταπλακωμένα κάτω από τα ερείπια".

Μια ομάδα γάλλων πυροσβεστών έφθασε στο Πορτ- Ο Πρινς από τη Γουαδελούπη στη διάρκεια της νύχτας για να βοηθήσει στις έρευνες καθώς και σωστικά συνεργεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.
Πηγή: skai.gr