Θανάσιμη απειλή η Κορέα για τις ΗΠΑ

Η Βόρεια Κορέα ίσως είναι έτοιμη να προχωρήσει στη δοκιμή ενός διηπειρωτικού πυραύλου με πυρηνική ικανότητα που μπορεί να πλήξει διάφορα σημεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με έκθεση της CIA που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
``Ο διαβαθμισμένος πύραυλος Taepo Dong-2 που μπορεί να πλήξει διάφορα σημεία των Ηνωμένων Πολιτειών με πυρηνική γόμωση, ίσως είναι έτοιμος για μία δοκιμή στον αέρα``, εκτιμά η αμερικανική κεντρική υπηρεσία πληροφοριών στην έκθεσή της για την παραγωγή όπλων μαζικής καταστροφής το πρώτο εξάμηνο του 2003.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η CIA προειδοποιεί ότι η Πιονγιάνγκ μπορεί να προχωρήσει σε δοκιμές του Taepo Dong-2, ωστόσο οι ανησυχίες αυξάνονται για το ενδεχόμενο η Βόρεια Κορέα να μην τερματίσει το μορατόριο στις δοκιμές πυραύλων.
Στις 8 Νοεμβρίου η CIA αποκάλυψε ότι η Βόρεια Κορέα ίσως έχει δοκιμάσει να παραγάγει ατομικά όπλα χωρίς να χρειάζεται να κάνει δοκιμές.
Σύμφωνα με διπλωμάτες της Πιονγιάνγκ τους οποίους επικαλείται σήμερα η εφημερίδα ``Ουάσινγκτον Τάιμς``, η βορειοκορεατική κυβέρνηση είναι έτοιμη να σταματήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα και τις δοκιμές και εξαγωγές πυραύλων αν εξασφαλίσει αρκετά ανταλλάγματα από τους γείτονές της και από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πηγή: skai.gr