Τέλος στα εκλογικά σενάρια

Ο βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν δεν πρόκειται να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές το Φθινόπωρο, ανακοινώθηκε επισήμως από τον εκπρόσωπο της βρετανικής πρωθυπουργίας.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν δεν πρόκειται να προχωρήσει στη διενέργεια πρόωρων γενικών εκλογών για φέτος, μετέδωσε το BBC.

Ο κ. Μπράουν που πήρε τα ηνία της πρωθυπουργίας από τον Τόνι Μπλερ στις αρχές του χρόνου, λέγεται ότι είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, αλλά μετά από τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων που έδειξαν την ικανή διάφορα που έχει το Κόμμα των Εργατικών από τους Συντηρητικούς, άλλαξε γνώμη και δεν θα κάνει εκλογές, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του BBC.

Ωστόσο οι υπηρεσίες Τύπου της πρωθυπουργίας αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το ρεπορτάζ.

Υπενθυμίζεται πάντως πως η 8η Οκτωβρίου είναι η τελευταία ημέρα, σύμφωνα με το Σύνταγμα, που ο κ. Μπράουν θα μπορούσε να ζητήσει από τη βασίλισσα Ελισάβετ τη διάλυση της Βουλής με αφορμή τη διενέργεια πρόωρων εκλογών που θα έπρεπε να διεξαχθούν την πρώτη Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή του BBC Νικ Ρόμπινσον, ο κ. Μπράουν πρόκειται να ανακοινώσει ότι δεν υπάρχει στα σχέδια του η προσφυγή στις κάλπες ούτε μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ούτε και το επόμενο έτος.
Πηγή: skai.gr