Κλείσιμο

Telegraph: Μόνο 32 πολίτες στη Βρετανία έχουν νοσηλευτεί λόγω Covid μετά από τον εμβολιασμό τους

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Ανάλυση των δεδομένων για τους πάνω από 74.000 πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου που έχουν νοσηλευτεί λόγω COVID-19 από το Σεπτέμβριο έως το Μάρτιο που παρουσιάζει η Daily Telegraph δείχνει ότι μόνο 32 εξ αυτών είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τουλάχιστον τρεις εβδομάδες προηγουμένως (και επομένως είχαν αναπτύξει κάποιον βαθμό ανοσίας).

Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ που συμμετείχαν στην έρευνα, η νοσηλεία μόλις ενός εμβολιασμένου πολίτη ανά 2.300 νοσηλευθέντες είναι στοιχείο που δείχνει πως τα εμβόλια λειτουργούν «εξαιρετικά καλά».

Σημειώνεται πως πλέον την πρώτη δόση του εμβολίου έχουν κάνει πάνω από 33 εκατομμύρια πολίτες στη χώρα και ότι ο αριθμός των νοσηλευόμενων φορέων Covid έχει πέσει κάτω από τις 2.000 για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο.

Τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί θα αναλυθούν περαιτέρω ώστε να διαπιστωθεί ο βαθμός σοβαρότητας της ασθένειας των νοσηλευθέντων που είχαν εμβολιαστεί, καθώς και το κατά πόσο τα εμβόλια έχουν αποτρέψει τελικά όλους τους θανάτους την πολιτών που χρειάστηκε να νοσηλευτούν μετά από την πρώτη δόση.

Προηγούμενα στοιχεία, από τον οργανισμό Δημόσια Υγεία Αγγλίας, έδειχναν ότι η πρώτη δόση των εμβολίων είτε της Pfizer είτε της AstraZeneca μείωνε την πιθανότητα νοσηλείας την άνω των 80 ετών κατά 80%.

Με βάση τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία, οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού το προηγούμενο επταήμερο έχουν μειωθεί κατά 24%, με 33 κατά μέρα κατά μέσο όρο.

Πηγή: skai.gr