Τεκμηριώθηκε από επιστήμονες ότι την εποχή του ναζισμού χρησιμοποιήθηκαν ουσίες ανθρώπινου σώματος γ

Κρατικοί λειτουργοί του ναζιστικού Τρίτου Ράιχ χρησιμοποίησαν, πράγματι, ουσίες του ανθρώπινου σώματος στην παραγωγή πλακών σαπουνιού κατά τον Β` Παγκόσμιο πόλεμο, ανακοινώθηκε επίσημα την Παρασκευή εκ μέρους του «Πολωνικού Ινστιτούτου Εθνικής Μνήμης».
"Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, τεκμηριώθηκε ότι στη διάρκεια του Β` Παγκόσμιου πολέμου, έγινε παραγωγή πλακών σαπουνιού από ουσίες του ανθρώπινου σώματος και ότι την απόλυτη ευθύνη αυτής της παραγωγής είχε ο γερμανός καθηγητής, Ρούντολφ Σπάνερ, που εργαζόταν στο Ινστιτούτο της Ανατομίας της Ιατρικής Ακαδημίας στο Ντάντσιχ», βεβαίωσε η Πωλίνα Σουμέρα, η εκπρόσωπος του παραρτήματος του «Πολωνικού Ινστιτούτου Εθνικής Μνήμης» στο Γκντανσκ--το πολωνικό όνομα του Ντάντσιχ. Όπως τόνισε η εκπρόσωπος, «κάναμε την έρευνα μας για να δοθεί μία απάντηση σε όσους σήμερα αμφισβητούν τα γεγονότα εκείνης της εποχής».
Από την κ. Σουμέρα αναφέρθηκε ότι πολωνοί επιστήμονες εξέτασαν λεπτομερειακά την πλάκα σαπουνιού, που φυλάσσεται σήμερα, ως αποδεικτικό στοιχείο, στα Αρχεία του «Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης» και απετέλεσε αποδεικτικό στοιχείο και στην Δίκη της Νυρεμβέργης μετά την συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας.
Οι επιστήμονες του «Πολωνικού Ινστιτούτου Εθνικής Μνήμης», αφού έκαναν την έρευνά τους βάσει στοιχείων κατέληξαν στο εξής πόρισμα :
"Τα ανθρώπινα σώματα, που χρησιμοποιούντο για τα σαπούνια, ήταν κρατουμένων του ναζιστικού στρατοπέδου στο Στούτοφ στη βόρεια Γερμανία, ή ασθενών του ψυχιατρικού νοσοκομείου του Γκντανσκ, ή κρατούμενων σε ορισμένες γερμανικές φυλακές. Τελικώς, παρήχθησαν «μερικές δεκάδες κιλά» σαπουνιού κατ` αυτόν τον ειδεχθή τρόπο, με το οποίο ο καθηγητής Σπάνερ αγαπούσε να καθαρίζει τις κλίνες στα εργαστήρια ανατομίας που διηύθυνε, αφού όμως τους πρόσθετε αμυγδαλέλαιο με σκοπό να αλλοιωθεί η πτωματική οσμή».
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr