Ταλιμπάν -«Τα παιδία παίζει»: Μαχητές με όπλα κάνουν ποδήλατο σε βαρκούλες με σχήμα κύκνου (Pics)

Μετά την επάνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία στο Αφγανιστάν το γύρο του κόσμου έκαναν σκηνές αλλοφροσύνης από την "επέλαση" τους σε λούνα πάρκ και γυμναστήρια. Τώρα περισσότεροι από δώδεκα μαχητές Ταλιμπάν, οπλισμένοι με εκτοξευτές ρουκετών και τουφέκια, φωτογραφήθηκαν το Σάββατο να βρίσκονται μέσα σε βαρκούλες -ποδήλατα θαλάσσης με σχήμα του κύκνου στο εθνικό πάρκο Band-e Amir, στην ανατολική επαρχία Bamiyan του Αφγανιστάν.

Τις φωτογραφίες ανέβασε στο Twitter o Αμερικανός δημοσιογράφος, Τζέικ Χάνραχαν. 

«Αυτό το πάρκο χρησιμεύει ως μία εικόνα για την ταυτότητα του αφγανικού λαού ως φάρου σταθερότητας επί τρεις δεκαετίες χάους», είχε δηλώσει το 2019 στο CNN ο Άλεξ Ντέγκαν, πρώην μέλος της οργάνωσης για την Προστασία της Άγριας Ζωής.

Ο Τζέιμς Γουίλκοξ, ιδρυτής του ταξιδιωτικού πρακτορείου «Untamed Borders», με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, είχε δηλώσει ότι το συγκεκριμένο πάρκο είναι αρκετά ασφαλές για ομαδικές επισκέψεις.

«Κάθε φορά που στέλνουμε τουρίστες στο εθνικό πάρκο στο Μπαντ-ε-Αμίρ, περνούν υπέροχα», είχε δήλωσε ο Γουίλκοξ μιλώντας στο CNN. «Η εντύπωση των περισσότερων ανθρώπων για το Αφγανιστάν είναι ότι είναι μια έρημος, όπου κυριαρχεί ο πόλεμος κι ο τρόμος, η δυστυχία και ο φονταμενταλισμός. Όλα αυτά τα πράγματα υπάρχουν, ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτά… », προσθέτει.

Πηγή: nypost.com