Ταξιδιωτική οδηγία και της Αυστραλίας για την Κένυα

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας εξέδωσε σήμερα ταξιδιωτική οδηγία, αποτρέποντας τους υπηκόους της να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα της Κένυας Ναϊρόμπι, υποστηρίζοντας πως διαθέτει πληροφορίες για μία πιθανή νέα επίθεση που σχεδιάζεται εναντίον διεθνών ξενοδοχείων στην πόλη.
Η οδηγία της Αυστραλίας έρχεται να προστεθεί σε χθεσινή ανάλογη προειδοποίηση από την Ουάσιγκτον και στην εκκένωση ενός μεγάλου συμπλέγματος γραφείων στο κέντρο του Ναϊρόμπι, έπειτα από απειλή για βομβιστική επίθεση.
«Έχουμε λάβει ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση εναντίον διεθνών ξενοδοχείων στο κέντρο της πόλης του Ναϊρόμπι», αναφέρεται στο ανακοινωθέν του υπουργείου. «Δοθέντος του κινδύνου εξακολουθούμε να συμβουλεύουμε τους Αυστραλούς να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια τους στην Κένυα. Οι Αυστραλοί που διαμένουν στην Κένυα κι οι οποίοι ανησυχούν για την ασφάλειά τους θα πρέπει να σκεφθούν την αποχώρησή τους», προστίθεται.
Πολλές δυτικές χώρες έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες για την Κένυα, ιδίως μετά την τρομοκρατική επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στο Ναϊρόμπι το 1998, κατά την οποία είχαν χάσει τη ζωή τους 214 άνθρωποι. Η Ουάσιγκτον κατηγορεί για το πλήγμα την οργάνωση Αλ Κάιντα του Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Πηγές: ΑΠΕ - Reuters

Πηγή: skai.gr