Τουλάχιστον 29 νεκροί - Διαμάχη για περιουσιακά η αιτία του μακελειού!

Εξαγριωμένος από μια συμφωνία για περιουσιακά στοιχεία ήταν ο ένοπλος στρατιώτης στην Ταϊλάνδη που σκότωσε τουλάχιστον 29 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 57! 

Ο στρατιώτης, ονόματι Τζακραπάντ Τόμα, σκόρπισε τον τρόμο σε τέσσερις περιοχές και γύρω από την πόλη Νακόν Ρατσασίμα, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, νωρίς το πρωί. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ήθελε να σκοτώσει όσο δυνατόν περισσότερους αμάχους...

Τα περισσότερα από τα θύματά του βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο (Terminal 21) όπου και ο ένοπλος δολοφόνος παρέμεινε οχυρωμένος στην διάρκεια της νύχτας, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν αποκλείσει την γύρω περιοχή, έχοντας κλέψει ένα επιθετικό όπλο, αλλά και πυρομαχικά από την βάση όπου υπηρετούσε.

Χιλιάδες άνθρωποι, κρατώντας αναμμένα κεριά, τέλεσαν αγρυπνία στη μνήμη των 29 ανθρώπων που σκοτώθηκαν. Μοναχοί προσεύχονταν την ώρα που πολλοί άνθρωποι εναπόθεταν λευκά λουλούδια στη βάση του αγάλματος μιας τοπικής ηρωίδας, της Τάο Σουρανάρι. Κάποιοι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ