Ταϊλάνδη: Διέφυγε ο στρατιώτης που σκόρπισε τον τρόμο - Τραυματίες αστυνομικοί

Σκηνικό θρίλερ στην Ταϊλάνδη. Ο 32χρονος υπαξιωματικός κατάφερε να διαφύγει από τον εμπορικό κέντρο στο οποίο προκάλεσε τον θάνατο σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους. Μάλιστα, τραυμάτισε δυο μέλη των ειδικών δυνάμεων κατά την φυγή του, αλλά δεν υπάρχουν νεκροί από την ανταλλαγή πυρών σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες. 

Στο εμπορικό κέντρο Terminal 21 προηγουμένως ακούστηκαν σφοδρά πυρά, την ώρα που οι ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στο κτίριο για να διασώσουν τους παγιδευμένους και να συλλάβουν τον 32χρονο υπαξιωματικό του στρατού που σκόρπισε τον θάνατο στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα.

Ο Τζακραπάντ Τόμα αντάλλαξε πυρά με τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων στο πολυώροφο γκαράζ του εμπορικού κέντρου. Στη συνέχεια, πυροβόλησε μια φιάλη αερίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και μέσα στη σύγχυση κατόρθωσε να εξαφανιστεί, όπως ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ. Ο επαγγελματίας στρατιώτης δεν σταμάτησε να πυροβολεί και στον δρόμο, κοντά στο γκαράζ.

 

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν από τα πυρά του δράστη, ενώ το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι περίπου 10 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Τόμα ξεκίνησε τη σφαγή αργά το απόγευμα, από μια στρατιωτική βάση, όπου σκότωσε τρεις ανθρώπους. Αρχικά άνοιξε πυρ στο σπίτι ενός ανώτερου αξιωματικού και μετά μέσα στον στρατώνα. "Έκλεψε ένα στρατιωτικό όχημα και πήγε στο κέντρο της πόλης", είπε ο αντισυνταγματάρχης Μονγκόλ Κουπτασίρι. Εκεί, μπήκε στο εμπορικό κέντρο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως τους πελάτες, με όπλα που είχε κλέψει από το οπλοστάσιο της βάσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ