Τα χρήματα δεν αποτελούν προτεραιότητα στην επιλογή εργασίας

Οι υψηλοί μισθοί και οι παροχές πρόνοιας δεν αποτελούν πλέον προτεραιότητα για τους απόφοιτους κολεγίων και πανεπιστημίων στην Κίνα όταν αναζητούν εργασία, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάζει σημερινό δημοσίευμα της China Youth Daily.

Πάνω από 450.000 προπτυχιακοί φοιτητές και πάνω από 30.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα συμμετείχαν στην έρευνα, που διενεργήθηκε από το Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου και την πλατφόρμα εύρεσης εργασίας Zhaopin.com.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι περίπου το 66% των συμμετεχόντων θεωρεί ότι η «αίσθηση επιτυχίας» είναι ο βασικότερος κινητήριος παράγοντας προκειμένου να είναι κανείς ενθουσιώδης στην εργασία του, ενώ ακολουθούν τα μισθολογικά κίνητρα.

Ο Γκούο Σενγκ, διευθύνων σύμβουλος στην πλατφόρμα Zhaopin.com, δήλωσε ότι οι νέοι που αναζητούν εργασία έχουν υψηλότερες προσδοκίες για «επιτεύγματα» παρά για «χρήματα». Στο μεταξύ, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι απόφοιτοι ανέκαθεν θεωρούσαν ιδανικούς εργοδότες αυτούς που «σέβονται το προσωπικό τους», καθώς και αυτούς που «τηρούν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στους εργαζομένους».