Τα προσωπικά δεδομένα σε φάκελο

Στοιχεία για τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις αμερικανικές αρχές στο θέμα της ανταλλαγής προσωπικών δεδομένων επιβατών αεροπορικών εταιρειών, που ταξιδεύουν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, έδωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για την εσωτερική αγορά επιτρόπου Φριτς Μπολκενσταΐν.
Τα σημαντικότερα των οποίων είναι: Η ημερομηνία της κράτηση της πτήσης, η ημερομηνία της πτήσης, το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός της θέσης, η διεύθυνση του επιβάτη, κάθε μορφής πληροφόρηση για τον τρόπο πληρωμής (αριθμός πιστωτικής κάρτας), τα τηλέφωνα του επιβάτη, πληροφορίες για τα μίλια που έχει συγκεντρώσει ο επιβάτης, ο ταξιδιωτικός του πράκτορας, η ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) του επιβάτη, η πληροφορία για το αν πρόκειται για απλό η μετ` επιστροφής εισιτήριο και η ημερομηνία έκδοσης του εισιτηρίου.
Τα στοιχεία θα συλλέγονται μέσα από το σύστημα κράτησης θέσεων των αεροπορικών εταιρειών. Βάσει της συμφωνίας, οι ΗΠΑ δέχτηκαν να διατηρούν τα στοιχεία αυτά για διάστημα τρεισήμισι ετών από τα 50 έτη που ζητούσαν αρχικά.
Πηγή: skai.gr