Κλείσιμο

Τ. Μπους: «Δεν θα λυγίσουμε μπροστά στην βία ορισμένων»

«Δεν θα λυγίσουμε ποτέ μπροστά στην βία ορισμένων» είπε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπους στο Λευκό Οίκο με αφορμή την πρώτη επέτειο, αύριο, από την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ.
«Κάθε έθνος σήμερα έχει συμφέρον να δει ένα Ιράκ ελεύθερο, ειρηνικό και δημοκρατικό, όποια και αν ήταν η γνώμη του στο παρελθόν για τον πόλεμο εναντίον του Σαντάμ Χουσείν», πρόσθεσε για να συμπληρώσει ότι οι διαφορές με τους συμμάχους για τον πόλεμο κατα του Ιράκ ανήκουν στο παρελθόν.
Αξίξει να σημειωθεί πάντως ότι οι παραδοσιακοί σύμμαχοι των ΗΠΑ, όπως η Ισπανία και η Πολωνία, εκφράζουν τώρα δημόσια τον προβληματισμό τους για τα αίτια που οδήγησαν σε αυτόν τον πόλεμο.
Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι από χθες συντονισμένη επιχείρηση των πακιστανικών δυνάμεων στα σύνορα με το Αφγανιστάν για τον εντοπισμό του υπαρχηγού του Μπίν Λάντεν, Αιμάν Αλ Ζαουάχρι.
Ο Λευκός Οίκος πάντως αμφισβήτησε ότι οι πακιστανοί στρατιώτες βρίσκονται κοντά στη σύλληψη του στενότερου συνεργάτη του Μπίν Λάντεν ενω πακιστανοί αξιωματούχοι διέψευσαν τις φήμες ότι εντοπίσθηκε και ο ίδιος ο Μπίν Λάντεν.
Πηγή: skai.gr