Τ. Μέι: «Είναι η σωστή συμφωνία για το Ηνωμένο Βασίλειο»

Ως τη «σωστή συμφωνία για το Ηνωμένο Βασίλειο» χαρακτήρισε η Τερέζα Μέι την πολιτική διακήρυξη επί της μελλοντικής σχέσης με την ΕΕ, μετά από την προκαταρκτική συμφωνία επ' αυτής που επιτεύχθηκε μεταξύ των διαπραγματευτών στις Βρυξέλλες.

Σε σύντομη δήλωση έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ η Βρετανίδα πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η πολιτική διακήρυξη «υλοποιεί την ψήφο του δημοψηφίσματος».

«Επαναφέρει τον έλεγχο την συνόρων μας, των χρημάτων μας και των νόμων μας και το κάνει αυτό ενώ προστατεύει τις θέσεις εργασίας, προστατεύει την ασφάλειά μας και προστατεύει την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου», συμπλήρωσε η Τερέζα Μέι.

Σημείωσε ότι τώρα εναπόκειται στους υπόλοιπους 27 ηγέτες της ΕΕ να εξετάσουν τη συμφωνία έως τη σύνοδο της Κυριακής. Είπε ότι στο ενδιάμεσο θα έχει επαφές με κάποιους εξ αυτών.

Τόνισε ότι συνομίλησε με τον Ισπανό ομόλογο της Πέδρο Σάντσεθ και δήλωσε αισιόδοξη ότι την Κυριακή θα καταστεί δυνατή μια συμφωνία «που λειτουργεί για όλη την οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένου του Γιβραλτάρ».

Η κα Μέι κατέληξε: «Ο βρετανικός λαός θέλει να διευθετηθεί το θέμα. Θέλει μία καλή συμφωνία που μας βάζει στην πορεία προς ένα λαμπρότερο μέλλον. Η συμφωνία είναι στο χέρι μας και είμαι αποφασισμένη να την υλοποιήσω».

Η πρωθυπουργός θα προβεί σε αναλυτική δήλωση το απόγευμα στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός-Λονδίνο