Συστάσεις Διεθνής Αμνηστίας προς την ΕΕ

Λεπτομερείς συστάσεις προς της Ε.Ε., με τις οποίες ζητείται η σταθερή δέσμευση της να εστιάσει περισσότερο στις συνέπειες που έχουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα οι πράξεις της, έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, με αφορμή την απόφαση της Ε.Ε να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης του λεγόμενου «Χώρου Ελευθερίας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης» (ΧΕΑΔ).
Σε ανακοίνωση του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, αναφέρεται ότι η Διεθνής Αμνηστία διατυπώνει ένα ευρύ φάσμα προτάσεων πολιτικής για την τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους τομείς του ασύλου, της μετανάστευσης και της δικαστικής και αστυνομικής συνεργασίας στο εσωτερικό της Ε.Ε.
«Μέχρι τώρα έχει επιτραπεί, σε κάποιον βαθμό, στην αντιτρομοκρατία και τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης να υφαρπάζουν το πρόγραμμα της Ε.Ε. για θέματα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών. Η Διεθνής Αμνηστία πιστεύει ότι η Ε.Ε. πρέπει πλέον να εξισορροπήσει εκ νέου τις πολιτικές της για να διασφαλίσει ότι δεν θα παραγράψει τα ίδια τα δικαιώματα που ισχυρίζεται ότι προστατεύει», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες ο Ντίκ Όστινγκ, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Γραφείου της Διεθνούς Αμνηστίας.
Πηγή: skai.gr