Συριακές δυνάμεις: Η επίθεση της Τουρκίας δίνει στο ISIS πλεονέκτημα

Οι συριακές δυνάμεις συνδέουν τη διαφαινόμενη εισβολή της Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας με την αναζωπύρωση της δράσης του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Ράκα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η παράλληλη δράση κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.

Οι συριακές δυνάμεις σε διαδικτυακή ανακοίνωσή τους, κάνουν λόγο για επικείμενη επίθεση της Τουρκίας στη Συρία και καλούν τη διεθνή κοινότητα να επέμβει, πριν συμβεί νέα ανθρωπιστική καταστροφή στην περιοχή.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Οι παραμεθόριες περιοχές της ΝΑ Συρίας βρίσκονται στα πρόθυρα μιας πιθανής ανθρωπιστικής καταστροφής. Όλες οι ενδείξεις και οι πληροφορίες από το πεδίο δείχνουν ότι οι παραμεθόριες περιοχές μας θα δεχτούν επίθεση από την Τουρκία. Οι επιθέσεις αυτές θα μπορούσαν να κοστίσουν τη ζωή σε χιλιάδες πολίτες, επειδή η συνοριακή γραμμή είναι πολυπληθής. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τη διεθνή κοινότητα και τον διεθνή συνασπισμό να εκπληρώσουν τις ευθύνες τους ώστε να αποφύγουμε μια πιθανή ανθρωπιστική κρίση».

Λίγη ώρα αργότερα, οι συριακές δυνάμεις γνωστοποίησαν ότι τουλάχιστον τρεις βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν σε σημεία ελέγχου Κούρδων στρατιωτών στην πόλη Ράκα, ενώ μία ομάδα 50 ενόπλων μαχητών της Daesh επιχειρούν να καταλάβουν τη βάση AlBasel, στο κέντρο της πόλης, η οποία θεωρείται πρωτεύουσα των Κούρδων, ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε καταληφθεί και είχε μετατραπεί σε πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους.
Νωρίτερα, σημείο ελέγχου των συριακών δυνάμεων δέχθηκε επίθεση από τουρκικά στρατεύματα, ωστόσο δεν υπήρξε ανταπόδοση πυρών, προκειμένου να αποφευχθεί μία γενικότερη σύρραξη.