Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας έπληξαν συνολικά 181 στόχους, θέσεις Κούρδων ανταρτών, διεξάγοντας αεροπορικές επιδρομές και πλήγματα με πυροβολικό, από την έναρξη της επιχείρησής τους στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Η συμμαχία υπό κουρδική ηγεσία η οποία ελέγχει τη βορειοανατολική Συρία κατήγγειλε ότι o αεροπορικός βομβαρδισμός της Τουρκίας έπληξε φυλακή όπου κρατούνται τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Μια από τις φυλακές όπου κρατούνται μέλη του ΙΚ επλήγη από τουρκική αεροπορική επιδρομή», ανέφεραν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ) μέσω Twitter, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.

Εικόνες φρίκης στις κουρδικές και χριστιανικές περιοχές της Βόρειας Συρίας

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες φρίκης, με βομβαρδισμένα σπίτια και ματωμένους αμάχους να μεταφέρονται τραυματισμένοι στα νοσοκομεία, από τις πρώτες ώρες της τουρκικής εισβολής στη Συρία. Όπως αποδεικνύεται, η εισβολή έχει στόχο να εξαφανίσει τους Κούρδους στην περιοχή και να πλήξει τις χριστιανικές κοινότητες, που είναι αρκετά αναπτυγμένες στη Βόρεια Συρία.

Η Τουρκία, μπορεί να είναι μέλος του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ, αλλά παραβιάζει τους βασικούς κανόνες, με το πρόσχημα της ασφάλειάς της.

Οι μάχες του τουρκικού στρατού με τα κουρδικά στρατεύματα μαίνονται. Η αντίδραση των αραβικών κρατών είναι έντονη, ενώ αναμένεται η αντίδραση της Ρωσίας και του Ιράν, δυνάμεις με τις οποίες έδειχνε να συνεργάζεται το προηγούμενο διάστημα η Άγκυρα.

Η επέλαση των Τούρκων στη Βόρεια Συρία, με επίσημη δικαιολογία την επέκταση της ζώνης ασφαλείας στα τουρκικά σύνορα, ξεκίνησε ουσιαστικά το βράδυ της Τρίτης. Ο πρώτος απολογισμός δίνει τουλάχιστον 15 νεκρούς, ανάμεσά τους και πολλοί άμαχοι, καθώς και δεκάδες τραυματίες.

 
 

 

 


 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ