Συρία: Νέος θάνατος Τούρκου στρατιώτη από επίθεση στην Ιντλίμπ

Ένας ακόμη Τούρκος στρατιώτης έχασε τη ζωή του, και δύο τραυματίστηκαν, την Παρασκευή μετά από αεροπορική επίθεση των δυνάμεων του Άσαντ στη βορειοδυτική επαρχία της Συρίας Ιντλίμπ. 

Όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ο τουρκικός στρατός προέβη σε αντίποινα για το θάνατο του στρατιώτη, σκοτώνοντας 56 Σύρους και καταστρέφοντας οχτώ τανκς, τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα, πέντε οβιδοβόλα και δύο εκτοξευτήρες ρουκετών. 


Την Πέμπτη έχασαν τη ζωή τους άλλοι 33 Τούρκοι στρατιώτες και δεκάδες ακόμα τραυματίστηκαν μετά από επίθεση των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η «διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να βρει λύση στην κρίση της Συρίας». 

Δραματική έκκληση απηύθυνε νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για τη βορειοδυτική Συρία. Ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Συρία προτού η κατάσταση ξεφύγει εντελώς εκτός ελέγχου. 

Πηγή: skai.gr