Συρία: Τέσσερις νεκροί από έκρηξη σε πόλη που ελέγχεται από την Τουρκία

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα Πέμπτη σε ελεγχόμενη από την Τουρκία περιοχή της βόρειας Συρίας όπου εξερράγη μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο στη συνοριακή πόλη του Ρας αλ Αΐν, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο και με παρατηρητήριο του πολέμου. 

Το γραφείο του κυβερνήτη της τουρκικής πόλης Σανλιούρφα ταυτοποίησε τους νεκρούς ως δύο Τούρκους χωροφύλακες και δύο μέλη των τοπικών συριακών δυνάμεων ασφαλείας. Επιπλέον, για την έκρηξη κατηγόρησε την κουρδική πολιτοφυλακή (YPG), την οποία η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική ομάδα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και παρακολουθεί την εξέλιξη του πολέμου, ανέβασε τον συνολικό απολογισμό των νεκρών στους 12, μεταξύ των οποίων επτά Σύροι μαχητές, δύο Τούρκοι που ανήκαν στο προσωπικό ασφαλείας, δύο πολίτες και ένα θύμα που δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί.

Η Τουρκία, η οποία είναι σύμμαχος ορισμένων ομάδων ανταρτών που εναντιώνονται στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ – Άσαντ, έθεσε πέρυσι την πόλη υπό τον έλεγχό της, εκτοπίζοντας βίαια τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής από τα σύνορα.