Συρία: 14 μαχητές ιρανικών πολιτοφυλακών σκοτώθηκαν σε νυχτερινή αεροπορική επιδρομή

Συρία: 14 μαχητές ιρανικών πολιτοφυλακών σκοτώθηκαν σε νυχτερινή αεροπορική επιδρομή

Δεκατέσσερις Ιρανοί μαχητές και μέλη πολιτοφυλακών που υποστηρίζουν τις δυνάμεις αυτές σκοτώθηκαν σε νυχτερινή επιδρομή που εξαπολύθηκε στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι αεροπορικές αυτές επιδρομές “εξαπολύθηκαν τη νύκτα από ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη” στην έρημο της περιοχής αλ Μαγιαντίν και στις πόλεις αλ Σαλιχίγια και αλ Καουρίγια.

Νωρίτερα το επίσημο συριακό πρακτορείο SANA είχε μεταδώσει ότι συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας αναχαίτισαν χθες ισραηλινούς πυραύλους που είχαν στόχο ένα ερευνητικό κέντρο στο βόρειο τμήμα της χώρας, ενώ το Παρατηρητήριο είχε κάνει λόγο για μία ακόμη επίθεση στο ανατολικό τμήμα.

Από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011 το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων αλλά και πολιτοφυλακών του Ιράν και του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ που στηρίζουν τη Δαμασκό.

“Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε την ισραηλινή επίθεση εναντίον ερευνητικού κέντρου στην επαρχία του Χαλεπιού”, επεσήμανε το SANA.

Επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, το συριακό πρακτορείο διευκρίνισε ότι οι πύραυλοι που αναχαιτίστηκαν είχαν στόχο πολλές “στρατιωτικές αποθήκες”, στην περιοχή αλ Σαφίρα, νοτιοανατολικά της πόλης του Χαλεπιού.

Από τις αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν “μεγάλες εκρήξεις” στην περιοχή, ανέφερε από την πλευρά του το Παρατηρητήριο, εξηγώντας ότι είχαν στόχο αποθήκες όπλων που ανήκαν σε φιλο-ιρανικές πολιτοφυλακές.

Λίγα λεπτά αργότερα τα ισραηλινά μαχητικά έπληξαν θέσεις των πολιτοφυλακών αυτών στην έρημο αλ Μαγιαντίν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αν επιβεβαιωθεί ότι οι επιθέσεις αυτές εξαπολύθηκαν από το Ισραήλ, θα πρόκειται για την πέμπτη επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Συρία σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ