Κλείσιμο

Συντριβή αεροσκάφους του ΟΗΕ

Αεροσκάφος επιτήρησης των Ηνωμένων Εθνών, που ανήκε στο ουρουγουανό απόσπασμα της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, συνετρίβη την Παρασκευή στην Αϊτή ανατολικά της πρωτεύουσας, σκοτώνοντας και τους έντεκα ανθρώπους που επέβαιναν σε αυτό, δήλωσαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ.

Το αεροσκάφος έπεσε σε κοντινή απόσταση από την πόλη Φοντ-Βερέτ, κοντά στα σύνορα με τη Δομινικανή Δημοκρατία, δήλωσε η επικεφαλής των εκπροσώπων του ΟΗΕ Μισέλ Μόντας.

Μία άλλη εκπρόσωπος του ΟΗΕ, η Βανίνα Μαεστράτσι, δήλωσε πως μία ομάδα διάσωσης του ΟΗΕ επιβεβαίωσε πως δεν υπήρξαν επιζώντες μεταξύ των έντεκα επιβαινόντων, που περιελάμβαναν μέλη πληρώματος και στρατιωτικό προσωπικό.

Οι νεκροί είναι Ουρουγουανοί και Ιορδανοί, είπε η Μαεστράτσι, ενώ πρόσθεσε πως το αεροσκάφος, ένα Casa-212, διενεργούσε περιπολία ρουτίνας πάνω από τα σύνορα όταν συνετρίβη στην πλαγιά ενός βουνού. Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν προσδιορισθεί.

Νωρίτερα, η Μόντας δήλωσε πως η επαφή με το αεροπλάνο χάθηκε το πρωί της Παρασκευής. Ένα άλλο αεροπλάνο του ΟΗΕ εντόπισε αργότερα τα συντρίμμια, περίπου 12 μίλια (20 χλμ) δυτικά της Φοντ-Βερέτ, είπε.

Μία ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, γνωστή ως MINUSTAH, σταθμεύει στην Αϊτή από το 2004. Αποτελείται από περίπου 9.000 στρατιώτες και αστυνομικούς.
Πηγή: skai.gr