Κλείσιμο

Συνθήκες σκλαβιάς στην Κίνα

Η αστυνομία στην Κίνα απελευθέρωσε 217 άτομα, μεταξύ των οποίων 29 παιδιά, που εργάζονταν σε συνθήκες σκλαβιάς σε πλινθοποιείο.

Οι δουλέμποροι, οι οποίοι είχαν προσελκύσει τους εργάτες με την υπόσχεση να τους βρουν εργασία στον τομέα της κεραμοποιίας, τους ξυλοκοπούσαν, τους άφηναν να λιμοκτονούν και τους ανάγκαζαν να εργάζονται για πάρα πολλές ώρες χωρίς να τους πληρώνουν, διευκρίνισε το πρακτορείο, επικαλούμενο την αστυνομία, σύμφωνα με την οποία 120 άτομα συνελήφθησαν στην επιχείρηση αυτή.

Οι αρχές της επαρχίας ανέθεσαν σε 35.000 αστυνομικούς να ελέγξουν 7.500 πλινθοποιεία στη Χενάν από τις 9 ως τις 12 Ιουνίου για να καταστείλουν τις παράνομες πρακτικές εργασίας, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Οι επιδρομές αυτές έγιναν έπειτα από επιστολή που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, στην οποία 400 γονείς από τη Χενάν δήλωναν ότι δουλέμποροι είχαν απαγάγει τα παιδιά τους και τα είχαν μεταφέρει στη γειτονική επαρχία Σανσί για να εργαστούν υπό συνθήκες σκλαβιάς σε πλινθοποιεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Σανγκάι Μόρνινγκ Ποστ και άλλα κινεζικά μέσα ενημέρωσης τουλάχιστον 1.000 παιδιά εργάζονται σε πλινθοποιεία υπό συνθήκες σκλαβιάς στην επαρχία Σανσί. Τα περισσότερα από αυτά απάγονται από τη Χενάν και πωλούνται ως σκλάβοι σε εργοστάσια της Σανσί.

Στις αρχές του μήνα η αστυνομία απελευθέρωσε 31 εργάτες από τη Χενάν που εργάζονταν σε συνθήκες σκλαβιάς σε πλινθοποιείο στη Σανσί. Οι ιδιοκτήτες του εργοστασίου τους ανάγκαζαν να δουλεύουν 20 ώρες την ημέρα και τους παρείχαν μόνο νερό και ψωμί. Μεταξύ αυτών υπήρχε ένας 14χρονος.
Πηγή: skai.gr