Κλείσιμο

Συνεχίζεται η δυσπιστία της κυβέρνησης Τραμπ έναντι των διεθνών οργανισμών

O Μαρκ Λάμπερτ, ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επιφορτίστηκε να αντιμετωπίσει τις «κακόβουλες επιρροές» της Κίνας και άλλων στα Ηνωμένα Έθνη, επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ χθες Πέμπτη.

Ο «κ. Λάμπερτ, διπλωμάτης καριέρας (...) εντάχθηκε στο Γραφείο Υποθέσεων Διεθνών Οργανισμών ως μέλος μιας πολυποίκιλης ομάδας επαγγελματιών (...) που εργάζεται για την αποκατάσταση της ακεραιότητας των πολυμερών οργανισμών», ανέφερε μια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Αυτό συμπεριλαμβάνει την αντιμετώπιση των κακόβουλων επιρροών της ΛΔΚ και άλλων στο σύστημα του ΟΗΕ», πρόσθεσε η εκπρόσωπος, χρησιμοποιώντας το ακρώνυμο της επίσημης ονομασίας της ασιατικής χώρας (Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας).

Το περιοδικό «Foreign Policy» έγραψε προχθές Τετάρτη ότι ο Λάμπερτ, μέχρι πρόσφατα ειδικός επιτετραμμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα, αναλαμβάνει τον ρόλο αυτόν.

Η αποστολή ανατέθηκε στον διπλωμάτη καθώς η δυσπιστία της κυβέρνησης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έναντι των διεθνών οργανισμών συνεχίζει να είναι βασικό συστατικό της πολιτικής του.

Ο Τραμπ έχει καταφερθεί δημόσια και επανειλημμένα εναντίον θεσμών όπως ο ΟΗΕ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) και ο Οργανισμός του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού (NATO).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ