Συνεργάτης εκθέτει τον Τραμπ: Γνώριζε τα πάντα για τις πιέσεις στην Ουκρανία

Λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ την ερχόμενη Τρίτη συνεργάτης του προσωπικού δικηγόρου του τον κατηγορεί ότι γνώριζε για τις πιέσεις που ασκούνταν στην ουκρανική κυβέρνηση να ερευνήσει τον γιο του πολιτικού αντιπάλου του, Τζο Μπάιντεν. 

Ο συνεργάτης του προσωπικού δικηγόρου του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, Λεβ Παρνάς είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «γνώριζε τα πάντα» για τις πιέσεις στην ουκρανική κυβέρνηση. Στη δίκη για την καθαίρεση του ο Τραμπ αντιμετωπίζει κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας με αφορμή την έρευνα για τις πιέσεις στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι να ξεκινήσει έρευνα για διαφθορά εναντίον του Χάντερ Μπάιντεν για την περίοδο που βρισκόταν στο τιμόνι της ουκρανικής πετρελαϊκής εταιρείας Burisma. 

«Ο πρόεδρος Τραμπ γνώριζε πολύ καλά τι συνέβαινε. Γνώριζε όλες τις κινήσεις μου. Δεν έκανα τίποτα χωρίς την συγκατάθεση του Ρούντι Τζουλιάνι ή του προέδρου. Δεν είχα πρόθεση, δεν είχα κανένα λόγο να μιλάω σε αυτούς τους αξιωματούχους», είπε ο Λεβ Παρνάς, που κατηγορείται ότι παραβίασε τους νόμους για την χρηματοδότηση στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ. 

Σε απάντηση στον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν τον γνωρίζει καν, ο Λεβ Παρνάς ανέφερε: «Είπε ψέματα. Εννοώ ότι δεν είμαστε φίλοι αλλά ήξερε καλά ποιος είμαι. Ήμουν με τον Ρούντι για τέσσερις ή πέντε ημέρες την εβδομάδα». 

Σε ερώτηση εάν ο Τραμπ απειλούσε την Ουκρανία με διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας σε περίπτωση που δεν άνοιγε έρευνα για τον Μπάιντεν ο Λεβ Παρνάς είπε ότι «δεν ήταν μόνο η στρατιωτική βοήθεια. Ήταν όλη η βοήθεια. Επί της ουσίας οι σχέσεις θα χαλούσαν. Θα σταματούσαμε να τους δίνουν οποιουδήποτε είδους βοήθεια». 
 

Πηγή: skai.gr