Συνέντευξη Μπους

Συνέντευξη Μπους
Για ακόμη μια φορά ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους παραδέχθηκε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις δεν έχουν σημειώσει την πρόοδο που ήλπιζε στο Ιράκ.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο αμερικανός πρόεδρος, πριν αναχωρήσει για τις καλοκαιρινές διακοπές, δήλωσε ότι ο πόλεμος που διεξάγεται είναι ιδεολογικός.

Οι εχθροί που θέλουν να βλάψουν τη χώρα θα αναθαρρήσουν, εάν αποτύχουμε, πρόσθεσε. 

Παράλληλα,  αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους κάλεσε με δηλώσεις του τον πακιστανό πρόεδρο Περβέζ Μουσάραφ να φροντίσει να διεξαχθούν άμεσα "ελεύθερες, δίκαιες" εκλογές στο Πακιστάν. 

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι από την πακιστανική κυβέρνηση αναμένει "πλήρη συνεργασία" στον αγώνα, που διεξάγεται διεθνώς "κατά του εξτρεμισμού".

"Αυτό υπενθύμισα αυτό στον πρόεδρο Μουσάραφ, πως δηλαδή έχουμε έναν κοινό εχθρό, τους εξτρεμιστές" υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος.

Όπως πρόσθεσε ο Μπους, είπε στον πακιστανό πρόεδρο πως "αυτοί οι εξτρεμιστές είναι ριζοσπάστες, που σκοπό τους είναι, να πληγούν οι κοινωνίες μας".

"Αναμένω από εσάς ( για το πεδίο της πάταξης της τρομοκρατίας) μία πλήρη συνεργασία ", πιστεύω δε ότι "αυτό και θα γίνει", ανέφερε επίσης για την πρόσφατη επικοινωνία του με τον πακιστανό πρόεδρο ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στη συνέντευξη από τον Λευκό Οίκο, αναφερόμενος στο Ιράν ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους δήλωσε ότι "εάν το Ιράν στείλει όπλα στο Ιράκ, θα υπάρξουν επιπτώσεις". Βεβαίωσε δε ότι το μήνυμα αυτό έχει διαβιβαστεί στην ιρανική ηγεσία μέσω του αμερικανού πρεσβευτή στο Ιράκ, Ράιαν Κρόκερ.

"Ενας από τους βασικούς λόγους, για τους οποίους ζήτησε από τον πρεσβευτή Κρόκερ να συναντήσει τους Ιρανούς, ήταν για να δηλωθεί πως θα υπάρξουν επιπτώσεις για τους ανθρώπους που μεταφέρουν και παραδίδουν (στο Ιράκ) τους εκρηκτικούς μηχανισμούς "efp" , τελειοποιημένους εκρηκτικούς μηχανισμούς, πολύ αποτελεσματικούς κατά των θωρακίσεων, ή τους εκρηκτικούς μηχανισμούς "ied" , αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. "Η αποστολή όπλων στο Ιράκ έχει αποσταθεροποιητικό αποτέλεσμα" υπογραμμίστηκε εν συνεχεία από τον αμερικανό πρόεδρο.

Και με τα επίσημα αμερικανικά στοιχεία οι 23, από τους 69, Αμερικανοί στρατιώτες, που τον περασμένο μήνα έχασαν στο Ιράκ τη ζωή τους, ήταν τα θύματα του εκρηκτικού μηχανισμού "efp".
Πηγή: skai.gr