Συνελήφθησαν 213 οπαδοί για τα επεισόδια πριν και μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Κροατία - Αγγλία

Οπαδοί των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της Κροατίας και της Αγγλίας κατέκλυσαν τα αστυνομικά τμήματα του Ζάγκρεμπ, καθώς η αστυνομία συνέλαβε συνολικά 213 άτομα για συμμετοχή στα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν πριν και μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα των δύο ομάδων για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος EURO 2008, που έληξε 2-0 υπέρ των γηπεδούχων. Ο απολογισμός των επεισοδίων ήταν η σύλληψη 199 Κροατών και 31 Αγγλων, ο τραυματισμός εννέα οπαδών και τεσσάρων αστυνομικών. Σύμφωνα με την αστυνομία, πριν από την έναρξη του αγώνα ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ οπαδών των κροατικών ποδοσφαιρικών ομάδων Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Χάιντουκ Σπλιτ, στη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν περίπου 100 άτομα.
Λίγο αργότερα, οπαδοί της εθνικής Αγγλίας προσπάθησαν κατά την είσοδο στο στάδιο, να ρίξουν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και επιτέθηκαν σε τρεις φύλακες. Το επεισόδιο ξέσπασε, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Ζάγκρεμπ, όταν περίπου 1.000 οπαδοί της Εθνικής Αγγλίας έφθασαν καθυστερημένα στο στάδιο «Μάριαν Τομούραντ» και ζήτησαν εισέλθουν χωρίς να περάσουν από έλεγχο. Ακολούθησε σύλληψη 25 οπαδών της Εθνικής Αγγλίας. Οπαδοί της εθνικής Κροατίας το βράδυ μετά τον αγώνα συγκρούστηκαν με αστυνομικούς στο κέντρο της κροατικής πρωτεύουσας. Από τους 199 οπαδούς τους Κροατίας που συνελήφθησαν, 47 αφέθησαν ελεύθεροι και οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για επίθεση σε αστυνομικούς, ξυλοδαρμούς, διατάραξη της δημόσιας τάξης και κλοπές. Από τους Αγγλους συλληφθέντες, μόνο τέσσερις αντιμετωπίζουν κατηγορίες.
Οι πανηγυρισμοί μετά το πρώτο γκολ της Κροατίας παραλίγο να αποβούν μοιραίοι για 73χρονη κάτοικο του Ζάγκρεμπ, καθώς άγνωστος άρχισε να πυροβολεί στον αέρα με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια στο παράθυρο του διαμερίσματός της.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr