Συνελήφθη ο Σαντάμ

«Ο πόλεμος συνεχίζεται και θα είναι μακρύς», διαμήνυσε πριν από λίγο ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την διάρκεια του διαγγέλματος του προς τον Αμερικανικό λαό, μετά τη σύλληψη του Σαντάμ Χουσείν
Οι τρομοκράτες δεν θα υπερισχύσουν, θα τους συλλάβουμε τον έναν μετά τον άλλο, πρόσθεσε ο Τζωρτζ Μπους σημειώνοντας παράλληλα ότι ο Σαντάμ Χουσείν θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.
Σημείωσε ότι οι βίαιες επιθέσεις θα συνεχισθούν ενώ προειδοποίησε τους Αμερικανούς στρατιώτες να είναι σε ετοιμότητα. Λίγα λεπτά μετά το διάγγελμα Μπους, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη μπροστά στο ξενοδοχείο Παλαιστίνη στο κέντρο της Βαγδάτης, την ώρα που πλήθος Ιρακινών πανηγύριζαν για την σύλληψη του Σαντάμ Χουσείν.
Η έκρηξη, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, προκλήθηκε από ντεπόζιτα καυσίμων που ήταν φορτωμένα πάνω σε φορτηγό και όχι από εκρηκτικά, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Ωστόσο το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι πολλές βόμβες εξερράγησαν μαζί στο ίδιο σημείο
«Τον πιάσαμε» ήταν η φράση του αμερικανού διοικητή στο Ιράκ, Πολ Μπρέμερ, κατά την επίσημη ανακοίνωση της σύλληψης του Σαντάμ Χουσεΐν. Νωρίτερα, η σύλληψη του Σαντάμ είχε επιβεβαιωθεί και από τον βρετανό πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ.
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αναν δήλωσε σήμερα ότι η σύλληψη του Σαντάμ Χουσέιν προσφέρει μια ευκαιρία για νέα ώθηση στην εξεύρεση της ειρήνης και της σταθερότητας στο Ιράκ.
Όπως ανακοινώθηκε, αμερικανοί στρατιώτες πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επιδρομή σε αγροτική κατοικία στα νότια του Τικρίτ, αργά χθες το απόγευμα και εντόπισαν τον πρώην ιρακινό ηγέτη σε κελάρι. Σύμφωνα με τον στρατηγό Σάντσες, ο Σαντάμ δεν προέβαλε καμία αντίσταση και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε δεν «έπεσε ούτε ένας πυροβολισμός».
Κατά την επίσημη ενημέρωση, οι αμερικανοί προέβαλαν βίντεο που δείχνει έναν στρατιώτη να εξετάζει τον Σαντάμ, ακόμη και στα μαλλιά και τα δόντια, για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για τον ίδιο ή σωσία του. Νωρίτερα, το ιρακινό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε ήδη εξέταση DNA, που επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για το Σαντάμ.
Ο ιρακινός ηγέτης εμφανίζεται ιδιαίτερα καταπονημένος, έχει μακριά γκρίζα γενειάδα και φαίνεται να υπακούει πλήρως τους στρατιώτες που το συνέλαβαν.
Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Καναδάς και Ισραήλ
Ο ιρακινός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν θα δικαστεί και θα τιμωρηθεί για τα εγκλήματά του.
Πηγή: skai.gr