Κλείσιμο

Συνελήφθη ο άνδρας που χτύπησε μια γυναίκα σε δρόμο του Παρισιού

Ένας ύποπτος για την υπόθεση ξυλοδαρμού νεαρής γυναίκας τον Ιούλιο στο Παρίσι, συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας.

Η γυναίκα προσπάθησε να απαντήσει στις αισχρολογίες του δράστη, με το βίντεο να γίνεται viral στα social media.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο άνδρας συνελήφθη την ώρα που έβγαινε από μία ψυχιατρική κλινική καθώς «αντιστοιχεί στην περιγραφή του αναζητούμενου ύποπτου». Αναμένεται το θύμα να παρευρεθεί στο τμήμα για να τον αναγνωρίσει. Ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση στο Παρίσι, στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε στα τέλη Ιουλίου για πράξεις που περιγράφονται ως «σεξουαλική παρενόχληση» και «ένοπλη βία».

Η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε στις 25 Ιουλίου στο Facebook. Το θύμα, η 22χρονη Μαρί Λαγκέρ, δήλωσε ότι ένας άντρας της απευθύνθηκε με πολύ ταπεινωτικό και προκλητικό τρόπο σφυρίζοντάς της, κάνοντας άσχημα σχόλια, βγάζοντας προκλητικά την γλώσσα του, την ώρα που επέστρεφε σπίτι της, στα βόρειοανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Τότε του είπα -άντε ξεκουμπίσου - και συνέχισα το δρόμο μου γιατί δεν ανέχομαι τέτοιου είδους συμπεριφορές. Δεν μπορώ να σιωπώ και δεν πρέπει πλέον να παραμένουμε σιωπηλοί» είπε η φοιτήτρια.

Ο άνδρας εκνευρισμένος, την ακολούθησε και άρχισε να την χτυπάει στο πρόσωπο στη μέση του δρόμου, μπροστά σε δεκάδες μάρτυρες.

Η 22χρονη με την υποστήριξη ακτιβιστών φεμινιστών, δημιούργησε μία νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, την «Nous Toutes Harcelement» (όλες εμείς που έχουμε παρενοχληθεί) για να μοιραστεί παρόμοιες ιστορίες γυναικών που έπεσαν θύματα επίθεσης στο δρόμο.

Οι Γάλλοι κοινοβουλευτικοί ψήφισαν στις αρχές Αυγούστου έναν νόμο κατά της σεξιστικής και σεξουαλικής βίας που θεσπίζει ως αδίκημα «την σεξιστική περιφρόνηση» για παρενόχληση στο δρόμο, και φέρει μεγάλο πρόστιμο. Δείτε το βίντεο
Πηγή: skai.gr