Συνέλαβαν 10.000 ανθρώπους

Σε πρωτοφανές μπαράζ συλλήψεων προέβησαν οι αρχές του Μπαγκλαντές, συλλαμβάνοντας τουλάχιστον 10.000 ανθρώπους μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας στο πλαίσιο επιχείρησης για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας Νουρ Μοχάμαντ δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις που θα διαρκέσουν ένα μήνα, έχουν στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας στο Μπανγκλαντές που είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Ιανουάριο του 2007 και αναμένεται να διεξαγάγει βουλευτικές εκλογές τον προσεχή Δεκέμβριο.

"Οι συλλήψεις εντάσσονται στην εθνική εκστρατεία διάρκειας ενός μήνα κατά της εγκληματικότητας. Έχουμε γίνει λίγο πιο επιθετικοί σε σχέση με το σύνηθες", τόνισε.

Το τελευταίο 24ωρο η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 1.700 συλλήψεις αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των συλληφθέντων σε τουλάχιστον 10.000 από τις 28 Μαΐου, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας.

"Συλλαμβάνουμε μόνο αυτούς εναντίον των οποίων υπάρχουν υποψίες ή αυτούς που διώκονται. Δεν υπάρχει κανένα πολιτικό κίνητρο για τις συλλήψεις αυτές", επισήμανε, διαψεύδοντας ότι πρόκειται για πολιτικές συλλήψεις.

Ωστόσο την Κυριακή, οι αρχές με τη στήριξη του στρατού, συνέλαβαν τουλάχιστον 250 μέλη των δύο μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων, της Ένωσης Αουάμι της Χασίνα Ουάτζεντ και του Εθνικιστικού Κόμματος του Μπανγκλαντές (BNP) της Χαλέντα Ζία.

Πηγή: skai.gr