Συνεδριάζει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου

Συνέρχεται, σήμερα, το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου για να αξιολογήσει τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα συνομιλιών, ενόψει της τετραμερούς διάσκεψης στη Λουκέρνη της Ελβετίας, που αρχίζει στις 23 Μαρτίου με τη συμμετοχή Αθήνας και Αγκυρας.
Την ίδια ώρα την επιστροφή του στις διευρυμένες συνομιλίες μελετά ο Ραούφ Ντενκτάς, μετά τις ασφυκτικές πιέσεις του βοηθού του γ.γ. του ΟΗΕ. Ο Κίραν Πρέντεργκαστ προειδοποίησε τον κατοχικό ηγέτη ότι αν δεν παραστεί στη διάσκεψη δε θα αποτελεί πλέον μέρος των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού. Ο Σερντάρ Ντενκτάς δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό να συμμετάσχει τελικά ο πατέρας του στις συνομιλίες μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να μεταβεί στην Ελβετία.
Να τερματίσουν τις εκστατείες τους κάλεσε «τους εχθρούς του σχεδίου Ανάν» ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, αφού, όπως είπε, ΔΕΝ υπάρχει ακόμη τελικό κείμενο. Ανακοίνωσε παράλληλα ότι τη Δευτέρα η λεγόμενη Βουλή θα ψηφίσει νόμο για το δημοψήφισμα. Αισιόδοξος για τη συμμετοχή Ντενκτάς εμφανίστηκε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ.
Τηλεφωνική επικοινωνία με Αμερικανό πρόεδρο είχε χθες ο Κώστας Καραμανλής.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από τον Τζορτζ Μπους οι ΗΠΑ να ασκήσουν πιέσεις προς την τουρκοκυπριακή πλευρά, ώστε να εξευρεθεί λύση βιώσιμη, λειτουργική και εντός του ευρωπαϊκού κεκτημένου.
Πηγή: skai.gr