Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 25ης Μαρτίου λόγω παρέλασης: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί Παρασκευή και Σάββατο στην Αθήνα

Που θα απαγορευτεί σταδιακά η στάση, η στάθμευση και η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθήνα  - Στις 25 Μαρτίου θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων -  Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στη Θεσσαλονίκη 24 και 25 Μαρτίου

Κλείσιμο

Συνάντηση Τραμπ - Άμπε πριν τη σύνοδο της Σιγκαπούρης

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασαν τη βούληση να δουν τη Βόρεια Κορέα να εγκαταλείπει το πυρηνικό της οπλοστάσιο .

Επιβεβαίωσαν ότι θα συναντηθούν πριν από την αναμενόμενη σύνοδο του προέδρου των ΗΠΑ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.

«Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στις πρόσφατες εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα και επιβεβαίωσαν ότι θα συναντηθούν εκ νέου προκειμένου να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους πριν από την αναμενόμενη σύνοδο κορυφής των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας», ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε η αμερικανική προεδρία.

«Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός επανέλαβαν ότι συμφωνούν πως είναι επιτακτική ανάγκη να εξασφαλιστεί ο πλήρης και αμετάκλητος τερματισμός των βορειοκορεατικών προγραμμάτων για την απόκτηση πυρηνικών, χημικών και βιολογικών όπλων καθώς και βαλλιστικών πυραύλων», συνεχίζει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Washington Post», η οποία επικαλέστηκε έναν Ιάπωνα αξιωματούχο ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, Τραμπ και Άμπε πιθανόν θα έχουν κατ' ιδίαν συνομιλίες στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των Επτά (G7) στο Κεμπέκ του Καναδά που προβλέπεται να διεξαχθεί την 8η και 9η Ιουνίου. «Αλλά είναι επίσης πιθανό ο Άμπε να κάνει έναν σταθμό στην Ουάσινγκτον καθ' οδόν προς αυτή τη σύνοδο», συμπλήρωσε η Ποστ.

Ενόψει της ιστορικής συνόδου του προέδρου των ΗΠΑ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, που αναμένεται να διεξαχθεί τη 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες πολλές θεαματικές ανατροπές.

Αφού ο Τραμπ δέχθηκε να πάρει μέρος σε αυτή προς γενική κατάπληξη, τον Μάρτιο, ξαφνικά ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι την ακυρώνει εξαιτίας «εχθρικών» δηλώσεων από μέρους της Πιονγκγιάνγκ. Κατόπιν ο Αμερικανός πρόεδρος άλλαξε και πάλι δραματικά τόνο, δηλώνοντας την Παρασκευή ότι αισιοδοξεί πως η σύνοδος τελικά θα γίνει, στον καθορισμένο τόπο και την καθορισμένη ημερομηνία. 

Την Κυριακή εξήρε τις «λαμπρές προοπτικές» για την οικονομία της Βόρειας Κορέας, προβλέποντας ότι η χώρα στο μέλλον θα ευημερεί, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι βρίσκεται στη Βόρεια Κορέα μια αμερικανική ομάδα για να προετοιμάσει τη σύνοδο του με τον Κιμ.

Μολαταύτα ο Τραμπ δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει επίσημα πως η σύνοδος θα διεξαχθεί πράγματι. Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-ιν και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν συναντήθηκαν από την πλευρά τους ξανά το Σάββατο, στο χωριό Πανμουντζόμ, στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τα δύο κράτη.
Πηγή: skai.gr