Συνάντηση Μπόρις Τζόνσον με συγγενείς θυμάτων Covid

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Συνάντηση με εκπροσώπους συγγενών θυμάτων του κορωνοϊού, που έχουν συγκροτήσει την οργάνωση «Πενθούσες οικογένειες για δικαιοσύνη», είχε το απόγευμα στην Ντάουνινγκ Στριτ ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Ο κ. Τζόνσον έχει επικριθεί διότι οι συγγενείς των θυμάτων είχαν ζητήσει συνάντηση μαζί του εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, χωρίς αυτή να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Επικρίνεται επίσης διότι δε συναινεί στο αίτημά τους για άμεση διενέργεια ανεξάρτητης δημόσιας έρευνας για τη διαχείριση της πανδημίας.

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, ο Βρετανός Πρωθυπουργός επέμεινε στη θέση ότι δεν είναι ακόμα ώρα για την έρευνα, καθώς η πολιτεία συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη με τις προκλήσεις της πανδημίας.

Διαβεβαίωσε ωστόσο την πενταμελή αντιπροσωπεία των συγγενών ότι η έρευνα θα γίνει την ερχόμενη άνοιξη και πως ο επικεφαλής αυτής θα έχει οριστεί έως τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Τζόνσον είπε στους συγγενείς ότι ο ίδιος αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για το χειρισμό των θεμάτων της πανδημίας και πως η έρευνα θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματά τους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον επίσημο κυβερνητικό απολογισμό, τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στο Ην. Βασίλειο έχουν χάσει 136.575 άνθρωποι.

Οι εκπρόσωποι της οργάνωσης «Πενθούσες οικογένειες για δικαιοσύνη» ανέφεραν σε δήλωσή τους μετά από τη συνάντηση ότι συνεχίζουν να αισθάνονται απογοητευμένοι από την απουσία της αίσθησης του επείγοντος στην κυβέρνηση για την ανάγκη διερεύνησης των χειρισμών κατά την πανδημία.
 

Πηγή: skai.gr