Συνάντηση Μπάιντεν- Πούτιν: Σκηνές χάους μεταξύ Αμερικανών - Ρώσων δημοσιογράφων

Περισσότερες από τρεις ώρες διήρκεσαν η συνομιλίες μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών Βλαντίμιρ Πούτιν κα Τζο Μπάιντεν στην Βίλα λε Γκρανζ της Γενεύης. Ωστόσο, το ξεκίνημα της συνάντησης τους ήταν επεισοδιακό καθώς δημιουργήθηκε μια χαοτική κατάσταση με τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης Αμερικής και Ρωσίας.

Οι δημοσιογράφοι φάνηκαν να μπλοκάρουν κάμερες ενώ άλλα άτομα μιλούσαν μεταξύ τους καθώς οι δύο πρόεδροι προσπαθούσαν να κάνουν τις εναρκτήριες παρατηρήσεις τους. Ως αποτέλεσμα, η κατάσταση έγινε εξαιρετικά τεταμένη μεταξύ των δύο ταξιδιωτικών σωμάτων τύπου από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, σύμφωνα με την επικεφαλής του CNN και ανταποκρίτρια του Λευκού Οίκου, Kaitlan Collins.

 

Στο δημοσίευμα του CNN αναφέρεται, ακόμα, ότι οι δημοσιογράφοι περιέγραψαν στιγμές φρενίτιδας μέσα στην αίθουσα συσκέψεων, με φωνές και σπρωξίματα. 

Δημοσιογράφος του CBS ανέφερε πως κάποιοι Ρώσοι ανταποκριτές εμπόδισαν Αμερικανό ηχολήπτη να μπει στον χώρο, επειδή βιάζονταν να πιάσουν θέσεις μπροστά στους δύο προέδρους.

 

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με το APnewsroom Αμερικανοί δημοσιογράφοι ανέφεραν πως άτομα από την ασφάλεια του Ρώσου προέδρου, επιχείρησαν να τους απωθήσουν από την αίθουσα αρπάζοντας τους από τα χέρια και τα ρούχα ενώ ένας αμερικανός δημοσιογράφος έπεσε στο έδαφος.

Οι χαοτικές αυτές εικόνες ανάμεσα στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια των συνομιλιών του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του ρώσου ομολογού του Βλαντίμιρ Πούτιν έφεραν στο νου έντονες αναμνήσεις από την Σύνοδο της Γενεύης το 1985 όταν οι δύο ψυχροπολεμικοί εχθροί Ρόναλντ Ρέιγκαν και Μιχαήλ Γκορμπατσόφ συναντήθηκαν για πρώτη φορά.

Πηγή: skai.gr