Συνάντηση Αμπάς - Χανίγια για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς και ο πρωθυπουργός της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια άρχισαν τη Δευτέρα συνομιλίες στη Γάζα σχετικά με το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας μετά από πολλούς μήνες πολιτικού αδιεξόδου, έγινε γνωστό από ξένους δημοσιογράφους που βρίσκονται εκεί. Οι δύο ηγέτες, η τελευταία συνάντηση των οποίων έγινε στα μέσα Σεπτεμβρίου, συζητούν στο γραφείο του κ. Αμπάς στη Γάζα, όπου έφτασε από τη Ραμάλα τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά από τις πληροφορίες για συμφωνία της Φάταχ και της Χαμάς στο θέμα της σύστασης κυβέρνησης εθνικής ενότητας, μετά από αδιέξοδο πολλών μηνών.
"Υπήρξε συμφωνία σε όλα, στο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, στο όνομα του μελλοντικού πρωθυπουργού και στα κριτήρια του διορισμού των νέων υπουργών καθώς και στο κυβερνητικό πρόγραμμα», δήλωσε χθες Κυριακή στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός υπεύθυνος για τις Φυλακές και τους Κρατούμενους, Ουάσφι Γκάμπχα.
Η επίσκεψη του κ. Αμπάς στη Γάζα γίνεται τη στιγμή που ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τη μεγάλη επιχείρησή του στο βόρειο τμήμα των παλαιστινιακών εδαφών, επιχείρηση που μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιων από την πρώτη Νοεμβρίου έως σήμερα.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr