Κλείσιμο

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Τρομοδέματα σε Ομπάμα, ζεύγος Κλίντον και CNN

Ύποπτα δέματα με αποδέκτες τον Λευκό Οίκο, τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και το ζεύγος Κλίντον, εντοπίστηκαν την Τετάρτη σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ αλλά και αναφορές από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο για ένα ακόμη ύποπτο δέμα το οποίο εντοπίστηκε στο CNN.

Το κτήριο εκκενώθηκε.


Η αστυνομία της Νέας Υόρκης δεν είναι σε θέση να διευκρινίσει αν το ύποπτο δέμα που βρέθηκε στον πολυώροφο ουρανοξύστη όπου στεγάζονται τα στούντιο του τηλεοπτικού δικτύου CNN είναι παρόμοιο με τα άλλα δέματα που στάλθηκαν στον πρώην πρόεδρο Ομπάμα και στο ζεύγος Κλίντον.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε μόνο ότι κλήθηκε στον χώρο μετά από πληροφορίες που έκαναν λόγο για ένα "ύποπτο δέμα".

Μια ομάδα πυροτεχνουργών μπήκε στους δίδυμους πύργους του Time Warner Center και λίγη ώρα αργότερα απομάκρυνε το ύποπτο δέμα, το οποίο, σύμφωνα με το CNN, απευθυνόταν στον πρώην διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν.

Λίγο αργότερα εκκενώθηκε και το γραφείο της βουλευτίνας του Δημοκρατικού Κόμματος Ντέμπι Γουάσερμαν-Σουλτς στη Φλόριντα αφού εντοπίστηκε ένα ύποπτο δέμα, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Γουάσερμαν-Σουλτς είναι η πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σε δήλωσή του ο Λευκός Οίκος καταδικάζει «τις βίαιες επιθέσεις που επιχειρήθηκαν» εναντίον του Ομπάμα, των Κλίντον και άλλων δημοσίων προσώπων. Αποκαλεί τις ενέργειες αυτές «ποταπές» και αναφέρει πως οι υπεύθυνοι για τα δέματα θα λογοδοτήσουν στον μέγιστο βαθμό σύμφωνα με τον νόμο.

Αξιωματούχος δήλωσε πως οι εκρηκτικοί μηχανισμοί είναι παρόμοιοι με εκείνον που βρέθηκε στην κατοικία του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος τη Δευτέρα (προχθές).

Το CNN μεταδίδει πως η αστυνομία της Νέας Υόρκης πιστεύει "σε αυτό το σημείο πως αυτή η ιδιαίτερη κατάσταση είναι υπό έλεγχο".