Συναγερμός στην Τσεχία: Πυροβολισμοί σε νοσοκομείο - Στους έξι οι νεκροί (pic)

Αιματηρό επεισόδιο στην Τσεχία.

Από πυροβολισμούς σε νοσοκομείο στην βορειοανατολική πόλη Οστράβα, σκοτώθηκαν έξι άτομα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Άνταμ Βόιτσεκ. Νωρίτερα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχουν σκοτωθεί τέσσερα άτομα και δυο ακόμα έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Το νοσοκομείο έχει εκκενωθεί και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του ένοπλου.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το κίνητρο της επίθεσης.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πανεπιστημιακή κλινική της Οστράβα λίγο μετά τις 07:00 πμ τοπική ώρα, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Εσωτερικών Γιαν Χάματσεκ.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αντρέι Μπάμπις δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση της Τσεχίας ότι η επίθεση σημειώθηκε μέσα σε αίθουσα αναμονής και ο δράστης πυροβόλησε εξ επαφής τα θύματά του, ενώ ο υπουργός Υγείας Άνταμ Βόιτσεκ είπε ότι σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι.

Οι Χάματσεκ και Μπάμπις κατευθύνονται προς την Οστράβα, που βρίσκεται σε απόσταση 350 χλμ ανατολικά της πρωτεύουσας, της Πράγας.

Η εφημερίδα DNES έγραψε στην ιστοσελίδα της ότι η επίθεση σημειώθηκε στη μονάδα τραυματολογίας του νοσοκομείου.

Αυτή ήταν η χειρότερη επίθεση που σημειώνεται στην Τσεχία από το 2015 όταν ένας ένοπλος σκότωσε οκτώ ανθρώπους μέσα σε ένα εστιατόριο του Ουχέρσκι Μπροντ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δέχτηκε τηλεφωνήματα για πυροβολισμούς στις 7:19 πμ στην πανεπιστημιακή κλινική της Οστράβα, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, και οι αστυνομικοί μετέβησαν επί τόπου πέντε λεπτά αργότερα.

Το νοσοκομείο εκκενώθηκε και η αστυνομία μεριμνά για την ασφάλεια των παρακείμενων περιοχών.

Πηγή: Skai.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ