Συναγερμός για τον Φέλιξ

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην Ονδούρα και στη Νικαράγουα, καθώς ο κυκλώνας Φέλιξ πρόκειται να πλήξει εντός της ημέρας την Κεντρική Αμερική, συνοδευόμενος από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 215 χιλιομέτρων την ώρα.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Οι αρχές και οι οργανώσεις αρωγής ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο μιας ανθρωπιστικής καταστροφής από τον κυκλώνα που βρίσκεται ήδη στην κατηγορία 4 της πενταβάθμιας κλίμακας Σαφίρ Σίμσον.

Στην πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα της Ονδούρας, 40.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στις συνοικίες που απειλούνται.

Σύμφωνα πάντως με τις οργανώσεις αρωγής 15.000 άνθρωποι δεν μπορούν να βρουν μεταφορικά μέσα για να απομακρυνθούν και οχυρώνονται στα σπίτια τους για να αντιμετωπίσουν την μανία του κυκλώνα.

Πέντε από τις 18 επαρχίες της χώρας έχουν τεθεί επίσης σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα τουριστικά θέρετρα Ουτίλα και Γκουανάγια.

Εκατοντάδες τουρίστες εγκατέλειψαν και το νησί Μπαχία στην Καραϊβική.

Στη Νικαράγουα, οι αρχές επιστράτευσαν 570 στρατιώτες για να βοηθήσουν τους κατοίκους στο βόρειο τμήμα της χώρας, που αναμένεται να πληγεί από τον κυκλώνα.
Πηγή: skai.gr