Σύμβουλος Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον ΣΚΑΪ: Παρατυπίες μπορεί να οδηγήσουν σε απόλυτο χάος

Ενδεχόμενες παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία μπορεί να οδηγήσουν σε απόλυτο χάος προειδοποίησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, ο σύμβουλος γεωπολιτικής στρατηγικής και διπλωματίας στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Σιτιλίντες στον απόηχο της σύγκρουσης Τραμπ - Μπάιντεν για τις επιστολικές ψήφους. 

«Στις επόμενες ήμερες θα φανεί αν η διαδικασία καταμέτρησης είναι νομότυπη όπως και οι ψήφοι. Αν υπάρξουν παράτυπες διαδικασίες, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απόλυτο χάος» ανέφερε χαρακτηριστικά. Νομίζω, εκτίμησε ο κ. Σιτιλίντες, ότι ο Μπάιντεν έχει κερδίσει 1 - 2 πολιτείες.  Τζόρτζια, Πενσιλβάνια, Αριζόνα, Μίσιγκαν, ίσως και η Νεβάδα, θα πάνε στον Τραμπ» εκτίμησε. 

«Ο κόσμος δεν στάματα να γυρίζει λόγω Covid, υπάρχουν θέματα οικονομίας, κοινωνικές σχέσεις, τα παιδιά πρέπει να πάνε σχολείο, εξωτερική πολιτική… δεν ψηφίζουμε για ένα μόνο θέμα, δεν πιστεύω ότι αυτό είναι το πρωταρχικό ζήτημα που θα κρίνει τα αποτελέσματα» δήλωσε. 

Ερωτηθείς για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις σχολίασε ότι Ντόναλντ Τραμπ ήταν σαφής: οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών υπάρχουν πολύ ισχυροί επενδυτικοί δεσμοί όπως η επένδυση 1 δισεκ. της Microsoft, ή συνεργασίες στη Σούδα για την επέκταση των υποδομών.

«Υπάρχουν δύσκολες σχέσεις με την Τουρκία αυτό όμως δεν αφορά μόνο Ελλάδα και Κύπρο, αφορά και τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε Βόρεια Αφρική, Σύρια, Ρωσία, Ιράκ, στη Μέση Ανατολή … Ο Τραμπ προσπαθεί να ισορροπήσει στο να προάγει τις σχέσεις με την Ελλάδα και την Κύπρο προσπαθώντας να πείσει τον Ερντογάν προκειμένου να φέρεται ως φυσιολογικός ηγέτης στο πλαίσιο μιας συμμαχίας κι όχι ως ένας παράγοντας αστάθειας» δήλωσε ο κ. Σιτιλίντες.

Πηγή: skai.gr