Συμφωνία: Ο Τζόνσον δίνει «μάχη» για να πείσει DUP και σκληροπυρηνικούς Τόρις

"Μάχη" για να πείσει το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (Democratic Unionist Party) της Βόρειας Ιρλανδίας και τους "σκληροπυρηνικούς" Τόρις ώστε να δεχθούν ενδεχόμενη συμφωνία με την ΕΕ δίνει ο Μπόρις Τζόνσον. 

Η επικεφαλής του DUP Αρλίν Φόστερ επέμεινε ότι "εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα προς επίλυση" στη συμφωνία. "Δεν εμπιστεύομαι τον πρωθυπουργό… Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου" ανέφερε μάλιστα αφότου συνάντησε το βρετανό πρωθυπουργός. 

Για "απαράδεκτο πακέτο συμφωνίας" μίλησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Όουεν Πάτερσον. 

Οι συνομιλίες για το Brexit στις Βρυξέλλες αναμενόταν να ξεκινήσουν αυτή την ώρα μετά τις "εποικοδομητικές" διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε την Τετάρτη Βρετανός εκπρόσωπος.

Υπάρχει μια "αχτίδα ελπίδας" ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, δήλωσε εξάλλου την Τετάρτη ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ στον ραδιοσταθμό Europe 1, προσθέτοντας ότι η προστασία της ενιαίας αγοράς της ΕΕ ήταν η "κόκκινη γραμμή" για τη Γαλλία στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Συνομιλίες της τελευταίας στιγμής ανάμεσα στη Βρετανία και την ΕΕ για την επίτευξη μιας συμφωνίας ενόψει της αυριανής συνόδου κορυφής της ΕΕ συνεχίστηκαν και μετά τα μεσάνυχτα, αλλά ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν το Λονδίνο θα μπορέσει τελικά να αποφύγει μια αναβολή της αποχώρησής του από την ΕΕ.
 

Πηγή: skai.gr