Σύλληψη ύποπτου άνδρα για τις επιθέσεις στη Μαδρίτη

Στη σύλληψη ενός Αλγερινού άνδρα, ο οποίος έχει αναγνωριστεί από αυτόπτες μάρτυρες, προχώρησαν οι βασκικές αρχές, υποστηρίζοντας ότι σχετίζεται με τις πολύνεκρες επιθέσεις στη Μαδρίτη, όπως μεταδίδει το CNN.
Οι αρχές εστιάζουν τις έρευνές τους και στον εντοπισμό πέντε Μαροκινών, βασιζόμενοι στις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα άτομα αυτά συμμετείχαν στις επιθέσεις.
Αυτόπτες μάρτυρες έχουν ήδη αναγνωρίσει ως δράστη και τον 30χρονο Μαροκινό Τζαμάλ Ζουγκάμ, ο οποίος έχει συλληφθεί και παρουσιάζεται ως σημαντικό μέλος της Αλ Κάιντα στην Ισπανία.
Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, οι αρχές θεωρούν ακόμη ότι η βιντεοκασέτα, με την οποία η Αλ Κάιντα αναλάμβανε την ευθύνη των επιθέσεων και αναλύεται από τη CIA, είναι γνήσια.
Εν τω μεταξύ, επιτροπή εργαζομένων στο ισπανικό πρακτορείο Ειδήσεων ζήτησε ομόφωνα την αποπομπή του διευθυντή ειδήσεων, κατηγορώντας τον ότι επέβαλε «καθεστώς λογοκρισίας και χειραγώγησης» μετά το μακελειό στη Μαδρίτη, προκειμένου να προωθήσει την κυβερνητική γραμμή.
Πηγή: skai.gr