Συλλήψεις μουσουλμάνων στη Βολιβία

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βολιβίας μεταδίδει ότι οι αρχές στη Λα Παζ συνέλαβαν 16 μουσουλμάνους κατόπιν υπόδειξης της γαλλικής αστυνομίας, που προειδοποίησε ότι ορισμένοι από αυτούς σχεδίαζαν να καταλάβουν ένα αεροσκάφος και να επιτεθούν εναντίον στόχων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι στιγμής η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Βολιβίας, Αλφόνσο Φερουφίνο δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας του ότι οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι από το Μπαγκλαντές. Οι συλλήψεις έγιναν το πρωί της Πέμπτης στο αεροδρόμιο Βίρου-Βίρου, κοντά στην πόλη Σάντα Κρουζ, στη νότια Βολιβία.
Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι «οι πληροφορίες από τη γαλλική αστυνομία ανέφεραν ότι Μουσουλμάνοι σχεδίαζαν να καταλάβουν αεροσκάφος που θα εκτελούσε πτήση από τη Λα Παζ, μέσω Σάντα Κρουζ, προς το Μπουένος Αϊρες, για να πλήξουν στόχους στις Ηνωμένες Πολιτείες», σύμφωνα με το βολιβιανό πρακτορείο ειδήσεων.
Ο γενικός εισαγγελέας, Χαϊμέ Σολίς, που έχει αναλάβει την υπόθεση, δήλωσε ότι εννέα από τους συλληφθέντες θα απελαθούν, αλλά δεν διευκρίνισε πού. Ορισμένοι από τους συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. «Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία, υπάρχουν πληροφορίες ότι τέσσερις από τους εννέα υπάρχουν υποψίες ότι έχουν σχέσεις με την τρομοκρατία», δήλωσε ο Χαϊμέ Σολίς.
Πηγή: skai.gr