Συλλήψεις για την απόπειρα κατά του Ερντογάν

Η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση πέντε άτομα, που φέρεται ότι σχεδίαζαν επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Μιλιέτ, η οποία δεν κατονομάζει την πηγή της.

Το περασμένο Σάββατο, η αστυνομία στα Άδανα, στα νότια της χώρας, συνέλαβε και έθεσε υπό κράτηση μία γυναίκα με στενούς δεσμούς με το στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας, έγραψε η Μιλιέτ.

Η γυναίκα αυτή έδωσε στις αρχές πληροφορίες που οδήγησαν σε τέσσερις ακόμη συλλήψεις, αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι αρχές εκτιμούν ότι η συλληφθείσα σχεδίαζε επίθεση κατά του Ερντογάν στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης το σαββατοκύριακο, στα Άδανα, έγραψε η εφημερίδα.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Ιλχάν Ατίς, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιβεβαίωσε ότι έγιναν οι συλλήψεις χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει αν αυτές συνδέονται με πιθανή επίθεση κατά του Ερντογάν.

Δεν έγινε επίσης γνωστό αν οι συλλήψεις συνδέονται και με την υπόθεση της παρακρατικής οργάνωσης Εργκένεκον.

Περίπου 90 άνθρωποι, ανάμεσά τους πρώην αξιωματούχοι του στρατού, δικάζονται στην Κωνσταντινούπολη κατηγορούμενοι για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης Ερντογάν.

Είναι μέλη μιας οργάνωσης, που αποκαλείται Εργκένεκον και φέρεται ότι σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες με στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης.

Πηγή: skai.gr