Κλείσιμο

Συγχαρητήρια στον Μπλέρ από ξένους ηγέτες

Ο γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ συνεχάρη τον Τόνι Μπλερ για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές. Σε επιστολή του επισημαίνει χαρακτηριστικά «μας περιμένουν πολλές κοινές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε μαζί: η ευρωπαϊκή οικοδόμηση, ο αγώνας κατά της φτώχειας, η συνεχής ανάπτυξη».
«Αναλαμβάνοντας την προεδρία της ΕΕ και της G8 αυτήν τη χρονιά, η Βρετανία θα διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο. Θα βρείτε τη Γαλλία, όπως καλά γνωρίζετε, στο πλευρό σας», υπογραμμίζει ο γάλλος πρόεδρος.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Ντουράο Μπαρόζο συνεχάρη τον Μπλερ εκ μέρους της Κομισιόν λέγοντας «προσβλέπω στη συνεργασία μας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που μας περιμένουν, ειδικά κατά τη διάρκεια της βρετανικής προεδρίας της ΕΕ. Η στενή μας συνεργασία είναι απαραίτητη για την επιτυχία της ΕΕ"
Από την πλευρά του Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μπέρτι Αχέρν τονίζει πως προσβλέπει «στη συνέχιση της στενής φιλίας και συνεργασίας με το βρετανό πρωθυπουργό, ειδικά στις κοινές μας προσπάθειες για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Βόρεια Ιρλανδία».
Πηγή: skai.gr