Σύγκρουση με το Φανάρι επιλέγει ο Ειρηναίος

Τη σύγκρουση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο επιλέγει ο κ. Ειρηναίος, ο οποίος σύμφωνα με συνεργάτες του απέστειλε στον κ. Βαρθολομαίο νέα -ενυπόγραφη αυτή τη φορά - επιστολή. Υπενθυμίζεται ότι ο πατριάρχης Ιεροσολύμων είχε αποστείλει ακόμα μία επιστολή στον οικουμενικό πατριάρχη, την οποία όμως ο δεύτερος έκρινε άκυρη, διότι ήταν ανυπόγραφη. Στην επιστολή του ο κ. Ειρηναίος κατηγορεί τον οικουμενικό πατριάρχη ότι δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια, αλλά επιθυμεί τη σφαγή του, ενώ επιτίθεται εμμέσως και στις ελληνικές διπλωματικές αρχές στα Ιεροσόλυμα, γιατί υποδέχθηκαν την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου όταν έφθασε στο Ισραήλ.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο βασιλιάς της Ιορδανίας αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να αναγνωρίσει τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Πατριαρχείο, κάτι που εφόσον γίνει, σημαίνει ότι το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα πρέπει να έχει λήξει η υπόθεση με τον κ. Ειρηναίο. Από την πλευρά της η τριμελής επιτροπή των Παλαιστινίων που έχει αναλάβει τη διερεύνηση των τυχόν ευθυνών του για τη μακροχρόνια μίσθωση ακινήτων του Πατριαρχείου σε Ισραηλινούς, επιρρίπτει - σύμφωνα με πληροφορίες - ευθύνες σε άλλα πρόσωπα και όχι στον ίδιο τον πατριάρχη. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε στον ΣΚΑΪ ο επιτετραμένος της Παλαιστινικής Αρχής στην Ελλάδα, Ισμάτ Σάμπρι, δεν αλλάζει την πολιτική στάση των Παλαιστινίων έναντι του κ. Ειρηναίου, η οποία είναι αρνητική.
Ο μητροπολίτης Βόστρων, Τιμόθεος, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο η τριμελή επιτροπή των Παλαιστινίων να επιρρίπτει ευθύνες σε στελέχη του Πατριαρχείου και όχι στον κ. Ειρηναίο, δήλωσε ότι είναι «καθαρός» και έχει ήσυχη τη συνείδησή του απέναντι στον Θεό και την αγιοταφική αδελφότητα.
Πηγή: skai.gr