Συγκέντρωση στη Μόσχα

Εκατοντάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο κέντρο της Μόσχας, κάτω από τη στενή παρακολούθηση ισχυρής δύναμης της αστυνομίας, για να τιμήσουν τη μνήμη της δημοσιογράφου Άννας Πολιτόφσκαγια, η οποία δολοφονήθηκε πριν ένα χρόνο.

Οι διαδηλωτές ανέμιζαν σημαίες του αντιπολιτευόμενου κινήματος του πρώην πρωθυπουργού Μιχαήλ Κασιάνοφ, τονίζουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

"Πριν ένα χρόνο, η Άννα Πολιτόφσκαγια δολοφονήθηκε με στυγερό τρόπο. Πέθανε πασχίζοντας να υπερασπισθεί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια όλων των πολιτών. Το όνομά της έγινε συνώνυμο του υψίστου ηθικού κύρους", τόνισε ο Κασιάνοφ στην ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους στο μνημόσυνο της δημοσιογράφου.

Εκατοντάδες στελέχη των δυνάμεων του υπουργείου Εσωτερικών και αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει του διαδηλωτές, την ώρα που παρακολουθούσαν από γιγαντοοθόνες εικόνες που παρουσίαζαν την Πολιτόφσκαγια και στιγμιότυπα από άλλες διαδηλώσεις.

Η Πολιτόφσκαγια υπήρξε από τους λιγοστούς ρώσους δημοσιογράφους που συνεχίζουν να καλύπτουν την κρίση στην Τσετσενία και υπήρξε ως το τέλος διαπρύσια κατήγορος των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δολοφονήθηκε στη Μοσχα στις 7 Οκτωβρίου 2006 μέσα στην κατοικία της στη Μόσχα. Ο δολοφόνος της ουδέποτε συνελήφθη.
Πηγή: skai.gr