Συγγνώμη από Κουσνέρ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ ζήτησε συγγνώμη τη Δευτέρα από τον ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ Μάλικι γιατί θεωρήθηκε ότι \"επενέβη στις ιρακινές υποθέσεις\" ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό του Ιράκ.

\"Αν ο ιρακινός πρωθυπουργός θέλει να ζητήσω συγγνώμη για την παρέμβασή μου στις ιρακινές υποθέσεις με άμεσο τρόπο, το κάνω ευχαρίστως\" τόνισε ο Κουσνέρ μιλώντας στον ραδιοσταθμό RTL.

Ο ιρακινός πρωθυπουργός αξίωσε από τη Γαλλία να ζητήσει συγγνώμη, μετά από την έκκληση του Κουσνέρ για παραίτησή του Μάλικι από την πρωθυπουργία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Νιούσγουικ.

Στη συνέντευξή του αυτή ο Κουσνέρ, ο οποίος πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα τριήμερη επίσκεψη στο Ιράκ, τόνισε ότι \"πολλοί πιστεύουν ότι ο ιρακινός πρωθυπουργός πρέπει να αντικατασταθεί\" .

Παραδέχτηκε μάλιστα ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία του με την αμερικανίδα ομόλογό του Κοντολιζα Ράις της είπε ότι ο αλ Μάλικι πρέπει κατά τη γνώμη του να φύγει.

\"Εκπλαγήκαμε από το γεγονός ότι ο υπουργός έκανε μία δήλωση η οποία κατά κανένα τρόπο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί διπλωματική, όταν ζητάει την απομάκρυνση της ιρακινής κυβέρνησης\", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του αλ Μάλικι,ο οποίος επικρίνει επίσης την πολιτική της Γαλλίας στο Ιράκ υποστηρίζοντας ότι είχε σταθεί το πλευρό του Σαντάμ Χουσέιν.

Ο γάλλος υπουργός υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του δεν αποδόθηκαν σωστά από τους ιρακινούς διερμηνείς.
Πηγή: skai.gr