Σχεδόν 63.000 οι θάνατοι που αποδίδονται στον κορωνοϊό στο Ην. Βασίλειο

Σχεδόν 63.000 οι θάνατοι που αποδίδονται στον κορωνοϊό στο Ην. Βασίλειο

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Σε 62.922 υπολογίζονται πλέον οι θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο που μπορούν να αποδοθούν στον κορωνοϊό.

Ο υπολογισμός βασίζεται στα νεότερα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS), που προσμετρά θανάτους σε Αγγλία και Ουαλία με βάση την αναγραφή της COVID-19 ως κύριας ή συμβάλλουσας αιτίας θανάτου στα ληξιαρχικά πιστοποιητικά. Σημειώνεται ότι το ONS δεν αποκλείει από την καταμέτρηση θανάτους ασθενών με συμπτώματα κορωνοϊού που δεν είχαν υποβληθεί όμως σε διαγνωστικό τεστ.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, έως και τις 23 Οκτωβρίου είχαν σημειωθεί 55.796 θάνατοι από τη νόσο στην Αγγλία και στην Ουαλία.

Όπως επισημαίνει το Press Association, αν προσθέσει κανείς τους μεταγενέστερους θανάτους, καθώς και τα στοιχεία από Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία, διαπιστώνει πως τα θύματα του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδόν αγγίζουν τις 63.000.

Σημειώνεται ότι ο επίσημος χθεσινός απολογισμός από το Υπουργείο Υγείας, που μετρά μόνο θανάτους επιβεβαιωμένων φορέων του κορωνοϊού που κατέληξαν εντός 28 ημερών από τη θετική διάγνωση, ήταν 46.853 νεκροί.

Το ONS αναφέρει πως την εβδομάδα έως και τις 23 Οκτωβρίου καταγράφηκαν 978 θάνατοι από κορωνοϊό στην Αγγλία και στην Ουαλία, απολογισμός αυξημένος κατά 46% σε σχέση με τους 670 θανάτους του προηγούμενου επταημέρου.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αντίστοιχο απολογισμό από την εβδομάδα που έληγε στις 12 Ιουνίου.

Η COVID-19 ευθυνόταν για το 9,1% όλων των θανάτων στο διάστημα 17-23 Οκτωβρίου.

Πηγή: skai.gr