Σχέδιο συνεργασίας Λιβάνου - ΗΠΑ

Ο αμερικανός υφυπουργός Άμυνας, Έρικ Εντελμάν, επισκέφθηκε τη Βηρυτό για να συζητήσει με τους λιβανέζους αξιωματούχους σχέδια σχετικά με την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

\"Ο κ. Εντελμάν θα συζητήσει με λιβανέζους αξιωματούχους σχέδια ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της άμυνας\" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στο Λίβανο.

\"Από το 2006 οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν πάνω από 370 εκ. δολάρια βοήθεια στις λιβανικές ένοπλες δυνάμεις και θα συνεχίσουν να το κάνουν\", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σε ερώτηση του Τύπου για το εάν η Ουάσινγκτον θα αποδεχτεί την συμμετοχή και μελών της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολά στη νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα σχηματιστεί στο Λίβανο με βάση τη συμφωνία της Ντόχα , ο κ. Εντελμάν απάντησε ότι είναι πεπεισμένος πως οι μελλοντικοί υπουργοί \"θα εκπροσωπούν απολύτως τον λιβανικό λαό\".

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Λίβανο, ο αμερικανός υφυπουργός θα συναντηθεί με το νέο πρόεδρο της χώρας και πρώην αρχηγό του λιβανικού στρατού, Μισέλ Σουλειμάν, με τον πρωυθυπουργό Φουάντ Σινιόρα, το λιβανέζο ομόλογο του και με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Σαάντ Χαρίρι.
Πηγή: skai.gr