Κλείσιμο

Σχεδιάζει ανατροπή του Πούτιν

Ο Ρώσος πολυεκατομμυριούχος Μπορίς Μπερεζόφσκι δήλωσε ότι σχεδιάζει μία εξέγερση στη Ρωσία με στόχο την ανατροπή του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Γκάρντιαν ο Μπερεζόφσκι αναφέρει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε βία για να αλλάξουμε αυτό το καθεστώς και ερωτηθείς εάν υποθάλπει μία εξέγερση απάντησε στον δημοσιογράφο : Είστε απολύτως σωστός.

Δεν είναι δυνατό να αλλάξει αυτό το καθεστώς με δημοκρατικά μέσα. Δεν μπορεί να γίνει αλλαγή χωρίς βία, πίεση, δηλώνει στην βρετανική εφημερίδα ο Μπερεζόφσκι, προσθέτοντας ότι έχει επαφές με μέλη της πολιτικής ελίτ στη Ρωσία.

Υποστήριξε ότι αυτά τα άτομα, τα οποία δεν κατονόμασε γιατί όπως είπε θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή τους, έχουν την άποψη ότι ο Πούτιν υπονομεύει τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, συγκεντρώνει εξουσίες και παραβιάζει το ρωσικό Σύνταγμα.

Δεν γίνεται αλλαγή καθεστώτος με δημοκρατικές εκλογές, υποστήριξε ο Μπερεζόφσκι. Εάν ένα τμήμα της πολιτικής ελίτ διαφωνεί με ένα άλλο τμήμα της πολιτικής ελίτ, τότε αυτός είναι ο μόνος δρόμος στη Ρωσία για την αλλαγή καθεστώτος. Προσπαθώ να κινητοποιήσω αυτή τη διαδικασία, προσθέτει στη συνέντευξή του, ο Ρώσος πολυεκατομμυριούχος.

Ο επιχειρηματίας ανέφερε επίσης ότι προσφέρει την εμπειρία του και την ιδεολογία του σε αυτούς με τους οποίους βρίσκεται σε επαφή, προσθέροντας ότι υπάρχουν και πρακτικά βήματα, που κάνω τώρα και κυρίως οικονομικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Γκάρντιαν, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντίτρι Πεσκόφ καταδίκασε τις δηλώσεις αυτές και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα προκαλέσουν επανεξέταση του καθεστώτος παραμονής του Μπερεζόφσκι στη Βρετανία.

Ο μεγιστάνας Μπορις Μπερεζόφσκι
Ποινική δίωξη κατά του ρώσου
πολυεκατομμυριούχου Μπορίς Μπερεζόφσκι μετά την έκκλησή του για ανατροπή του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν πρόκειται να ασκήσουν οι ρωσικές αρχές, μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Εχω ήδη δώσει εντολή στις αρμόδιες αρχές για την άσκηση ποινικής δίωξης καθώς είναι σαφές ότι πρόκειται για ανοιχτή έκκληση για βίαιη ανατροπή της συνταγματικής τάξης, δήλωσε σύμφωνα με το Ιντερφάξ ο γενικός εισαγγελέας Γιούρι Τσάικα.

Ο Μπερεζόφσκι, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν δήλωσε ότι προσπαθεί να οργανώσει εξέγερση για την ανατροπή του Πούτιν.

Η Ρωσία ζήτησε για μια ακόμα φορά από τη Βρετανία την έκδοση του ρώσου πολυεκατομμυριούχου Μπόρις Μπερεζόφσκι, που έχει βρει καταφύγιο στο Λονδίνο και ο οποίος τάχθηκε υπέρ της ανατροπής του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι δικηγόροι στη Βρετανία.Οι εκκλήσεις για βίαιη ανατροπή των συνταγματικών αρχών μιας άλλης χώρας αρκούν για τη λήψη των απαραίτητων νομικών μέτρων, δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα ζητήσει από το Λονδίνο να θέσει τέλος σε μια κατάσταση κατά την οποία ο Μπερεζόφσκι κάνει κατάχρηση του καθεστώτος του πολιτικού πρόσφυγα για να προβαίνει σε ενέργειες, οι οποίες, με βάση τους βρετανικούς νόμους, επισύρουν την έκδοσή του, τόνισε ο Λαβρόφ. Ο γενικός εισαγγελέας της Ρωσίας Γιούρι Τσάικα ανακοίνωσε ότι θα ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του Μπερεζόφσκι για τις δηλώσεις του αυτές.
Πηγή: skai.gr