Στυγερό έγκλημα στην Ιταλία: Η καραντίνα και η βίαιη δολοφονία φοιτήτριας

Αποτροπιασμό προκαλεί η δολοφονία μιας 25χρονης φοιτήτριας από τον 26χρονο σύντροφό της στη Μεσσήνη, καθώς τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας αυξάνονται λόγω της «αναγκαστικής συγκατοίκησης» και της καραντίνας. 

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, ο 26χρονος Ιταλός φοιτητής, αφού στραγγάλισε τη σύντροφό του, κάλεσε την αστυνομία και ομολόγησε το έγκλημά του. Η άτυχη κοπέλα ήταν φοιτήτρια ιατρικής.

Πληροφορίες, επίσης, αναφέρουν ότι ο 26χρονος προτού ειδοποιήσει τις αρχές, επιχείρησε να αυτοκτονήσει.

«Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο η αναγκαστική συγκατοίκηση να οξύνει τις ενδοοικογενειακές διενέξεις» επεσήμανε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Salvatore Cuzzocrea.

Η πρόεδρος της επιτροπής Γυναικοκτονιών της γερουσίας Βαλέρια Βαλέντε κατήγγειλε «την πολλοστή γυναικοκτονία που εκτυλίσσεται σε ένα σπίτι, όπου η κρίση του κορωνοϊού μας επιβάλλει να μείνουμε» εκεί.

«Ζητείστε την απομάκρυνση εκείνων που μπορούν να σας κάνουν κακό ή... απομακρυνθείτε οι ίδιες, μαζί με τα παιδιά σας» απηύθυνε έκκληση η πολιτικός.

Την περασμένη εβδομάδα, η υπουργός Ισότητας και Οικογένειας Έλενα Μπονέτι υπογράμμισε την αναγκαιότητα να βρεθούν σπίτια-καταφύγια για τις γυναίκες θύματα βίας, που υποχρεώνονται να συγκατοικήσουν με τους βίαιους συντρόφους τους λόγω των μέτρων απομόνωσης που έχει επιβάλει η ιταλική κυβέρνηση στη μάχη κατά του κορωνοϊού.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και ANSA.it